//

Церква в Бразилії проводить Тиждень життя

Від 1 до 7 жовтня 2011 р. в Бразилії триває відзначення Тижня життя, метою якого є захист людського життя від зачаття до природної смерті та забезпечення гідного життя на кожному етапі розвитку людини. Після його завершення, 8 жовтня, відзначатиметься День зачатого життя. Тема цьогорічного тижня пригадує про великопосну Кампанію Братерства, яку навесні проводила Церква у цій країні. Вона звучить: «Життя людини на планеті».

 

Причини проведення Тижня життя пояснив єпископ-помічник архидієцезії Ріо-де-Жанейро Антоніо Авґусто Діас Дуарте: «Ми є свідками браку пошани до життя. Неякісна медицина, нестача базової інфраструктури в великих містах, нищення планети спричиняють жахливі наслідки для людини. Саме тому Церква виходить назустріч людям з посланням надії, організовуючи в усіх бразилійських дієцезіях Тиждень життя», – зазначив єрарх.

 

З цієї нагоди Комісія єпископату в справах життя та сім’ї приготувала програму богослужень, молитов та роздумувань. Одне з них ґрунтується на Апостольському повчанні блаженного Івана Павла ІІ «Familiaris Consortio», яке вказує на родину та життя як дві опори Церкви.

 

Джерело: Радіо Ватикан