//

Церква в Беніні готується до папського візиту

Бенедикт XVI передасть в Беніні послання поєднання, справедливості і миру всім країнам Чорного Континенту.  Його послання буде скероване не лише до християн, але і до всіх людей доброї волі. На це вказав єпископ Евген Циріл Хундекон, ординарій бенінської єпархії Абомей, презентуючи від імені єпископату листопадове паломництво Папи.

 


Церква Беніну рахує дні до події, а організатори сподіваються, що у ній візьмуть участь щонайменше пів мільйона людей не лише з Беніну, але також з сусідніх країн.


Оголошення постсинодального апостольського повчання, святкування 150-річчя євангелізації цієї західноафриканської країни, а також пригадування постаті надзвичайно важливого для Церкви кардинала Бернардіна Гантіна, який походить власне з Беніну, за словами єпископа Хундекона – головні мотиви папської подорожі. Одночасно важливе також те, що за три дні перебування Бенедикта XVI в Беніні погляди всього світу будуть звернені на цю країну, що може допомогти в її промоції на міжнародній арені як «держави миру, згоди і порозуміння».
Пригадуючи слова Святішого Отця, що Африка є духовною легенею людства, бенінський єпископ звернувся до всіх африканців з проханням про молитву в наміренні плодів папської подорожі, а до самих бенінців про активну і солідарну участь в її організації.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie