//

Церква Уругваю сумує через легалізацію абортів

«Сумним днем в історії Уругваю» назвала тамтешня Церква легалізацію абортів. Після Куби і Гаяни, Сенат Уругваю став третім урядом, який узаконив вбивство ненароджених дітей в цьому регіоні.

 

За закон проголосували 17 із 31 уругвайських сенаторів. Згідно з цим законом без пояснення причин до 12 тижня вагітності аборт може зробити будь-яка жінка. Єдиною умовою є консультація з трьома експертами, які повідомлять про медичні наслідки аборту, можливість соціальної підтримки і умови віддання дитини на усиновлення. На два тижні пізніше, тобто до 14 тижнів, аборт можуть зробити ті жінки, чиї діти хворі або зачаті в результаті зґвалтування, чи коли вагітність загрожує здоров'ю або життю матері.

 

Церква в Уругваї підкреслює, що прийнятий закон суперечить Конституції країни, яка гарантує захист життя. Президент Хосе Мухіка вже оголосив, що він підпише законопроект. Боротьбу за узаконення аборту в Уругваї ведуть упродовж багатьох років. У 2008 році сенат прийняв закон подібного змісту, але тодішній президент не прийняв його через його неетичність.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va