//

Церква у Філіппінах піддала уряд гострій екологічній критиці

Альянс релігійних груп у Філіппінах висловив своє розчарування і незадоволеність трьохлітнім правлінням уряду, особливо через його невдале вирішення екологічних проблем та провадження аграрної реформи, як рівно ж і через нездатність, чи небажання вирішувати ті випадки, коли ідеться про порушення прав людини.

 

Беручи до уваги заяву єпископської конференції Філіппін від 1988 р. стосовно природного навколишнього середовища, релігійні представники наголосили на тому, що: «виснаження природних ресурсів країни, до яких має доступ дуже мало філіппінців, швидко зводить нанівець саму основу нашого природного світу, залишаючи за собою похмурі і темні перспективи для майбутніх поколінь».

 

Було різко засуджене також вручення урядом Філіппін сертифікатів великим гірничодобувним компаніям, які загрожують екологічним та загальнолюдським правам. Асоціація представників найбільших релігій у Філіппінах видала спільну заяву, в якій ідеться: «те, що відбувається з нашою чудовою землею є відображенням актуального стану навколишнього середовища в нашій країні при актуальному уряді.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на indcatholicnews