//

Церква Таїланду про трагедію абортів: "Суспільство дуже хворе"

Шокуюча знахідка біля буддистського храму в центрі міста Бангкоку в листопаді 2010 року - 2002 абортованих дитячих тіл - вразила багатьох таїландців і викликала активні дебати щодо моральності у суспільстві. Влада почала розслідування випадків клінічної практики незаконних абортів, пообіцявши вжити рішучих заходів. Закон, ухвалений 1957 року, дозволяє робити аборт жінці, яка стала жертвою насильства або для життя якої вагітність є загрозою. Але якщо нема офіційного дозволу, то аборт заборонений. Однак при цьому фахівці налічують незрівнянно великий показник абортів.

 

Професор Сомбун Кунатіком, президент Тайського коледжу акушерства і гінекології, заявляє, що: "Кількість вагітностей на рік у Таїланді становить 1 мільйон і 40 тисяч. Статистика 2010 року показує, що є тільки 800 тисяч новонароджених. Висновок напрошується невтішний - близько 240 тисяч дітей вбивають в лоні матері. Це страшний показник ".

 

Монсеньйор Францис Хав’єр Кіренгсак, архиєпископ Бангкоку, прокоментував цю ситуацію так: "Деякі люди думають, що аборт є правом матері, в лоні якої є дитина. Це показує, що наше суспільство дуже хворе і потребує особливої турботи і терміново. Деякі політики скористаються цією можливістю для сприяння ухвалення закону, який дозволить робити аборти. Ніхто не згадає про етичність поведінки і гідність сім'ї. Християнське вчення підтримує і заохочує повагу до життя. Ми готуємо подружні пари нести відповідальність, бути жертовними, а не егоїстами".

 

Отець Рокко Пайрат Сріпрасерт, президент Pro-Life організації, розповів AsiaNews: "Тайське суспільство вважає, що молоді вагітні жінки є соціальною проблемою. Аборт не спосіб її вирішення. Хоча я розумію, що соціальні цінності змінюються, тому що деякі люди вважають, що аборт є нормальною річчю, і вбивають свою дитину, щоб не було соромно. Я б хотів, щоб всі релігії оберігали "культуру життя" і навчали молодь будувати щасливу сім'ю".

 

Сестра Саісуда Хавпакнам з конгрегації Доброго Пастиря, керівник проекту для матерів і дітей "Happy Home", зізнається: "Ця звістка про знайдених мертвих дітей в буддистському храмі дуже сумна для мене. Якщо мати вирішує вбити свою дитину, це відображає мораль суспільства, в якому вона живе".

 

За матеріалами asianews.it