//

Церква США готується до Синоду

У рамках приготувань до Синоду Єпископів делегати американського єпископату готують список найважливіших викликів, які чекають на нову євангелізацію у США. До цього під час останнього візиту ad limina їх заохотив Папа Бенедикт XVI, особливо звернувши увагу на проблему радикального секуляризму, який перемагає традиційну американську моральність і є загрозою для релігійної свободи.

 


«Видається, що ми доходимо до моменту зворотного досвідчення нашим суспільством войовничого атеїзму і секуляризму. Цей Синод може вказати перспективу, завдяки якій ми будемо в стані дати на це відповідь» - сказав Верховний Лицар Чину Лицарі Колумба. Карл Андерсон, який матиме право висловлюватись під час Синоду, вважає, що ключовими питаннями для нової євангелізації у США є сім’я і заангажування мирян в Церкві.

 


Сестра Сара Батлер, професор богослов’я, стверджує, що поширення віри ускладнює те, як американці розуміють толеранцію. Перешкодою, на її думку, є також медіа, які формують переконання, що свобода полягає у «незалежності від всякого роду обмежень», серед яких перелічується і релігія.

 


Представниками США на Синоді будуть семеро єпископів та десять інших експертів і аудиторів. З огляду на стан здоров’я у Синоді не братиме участь Митрополит Чикаго кардинал Френсіс Джордж, хоча його ім’я попередньо появлялось у списку синодальних отців. 

 

За матеріалами: radiovaticana.va