//

Церква служить через виховування громадян, - Предстоятель УГКЦ

«Дияконія – це невід’ємна частина служіння Церкви. Але цей вид служіння не є вичерпний, тому, що Церква служить також, через виховування громадян, а саме, щоб були свідомі права і справедливості, політичної відповідальності за суспільство і його процеси розвитку», - сказав Блаженніший Святослав, відвідуючи Центральний Офіс Карітасу Німеччини в м. Фрайбурґ, - повідомив о. Іван Мачужак.

 

За словами, Глави УГКЦ, «на прикладі Карітас Німеччини можна побачити широку сферу впливу та служіння Церкви. Блаженніший подякував за допомогу Карітас Німеччини в розбудові структур в Карітас України. Крім того, Предстоятель УГКЦ, представив стратегію розвитку УГКЦ до 2020 року і наголосив на «особливій ролі Карітас в житті парафії – як живого органу і клітини Церкви». Відтак закликав Карітас Німеччини «підтримати цей процес та внести вклад в реалізацію планів Церкви.

 

В свою чергу Президент Карітасу Німеччини о. прелат Негер висловив вдячність за візит Глави Церкви, бо це «вияв цінування праці, яку проводить Карітас в Україні».

 

Слід відзначити, що у розмові взяв участь п. Андрій Васькович – голова Карітас України. В ході розмови обговорили питання опіку над мігрантами та захисту їхніх прав в країнах західної Європи. Особливо увагу учасники розмови звернули на діяльність Апостольської екзархії та її душпастирів, які повинні подбати за покращення умов життя для мігрантів-співвітчизників в Німеччині.

 

На завершення зустрічі Глава УГКЦ подарував ікону Президенту Карітасу Німеччини і висловив надію на подальшу співпрацю.

 

Крім того, 15 лютого, Блаженніший Святослав відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в парафії Святого Климентія в Франкфурті

 

Департамент інформації УГКЦ