//

Церква Сальвадору пробачає і сподівається, що суд буде справедливим до вбивць єзуїтів

"Церква не втручається в те, що стосується судової влади", –  сказав Митрополит столиці Сальвадору. Архиєпископ Хосе Луїс Ескобар прокоментував рішення слухань 20 сальвадорських військових. Їх звинувачують у вбивстві 1989 року шістьох єзуїтів і двох світських працівниць Університету Центральної Америки в Сан-Сальвадорі.

 

Архиєпископ Ескобар заявив, що Церква не буде чинити жодного тиску щодо цього процесу. "Цей злочин діткнувся нас безпосередньо – ствердив прелат. –  Ми є жертвами, тому що вбили священиків, що є нашими заслуженими місіонерами і синами Церкви. Оскільки це були місіонери, ми завжди є солідарними з їхніми сім'ями, і будемо продовжувати це робити".

 

Митрополит Сан-Сальвадору пригадав Івана Павла II, який пробачив учасникові замаху, чоловікові, що міг стати його вбивцею. Наслідуючи приклад Блаженного Папи, Церква Сальвадору не буде втручатися в процес і не вимагатиме покарання. Вона залишає це судовій системі. Вона нікого не ховає і не захищає, але сподівається, що правосуддя здійсниться. Зі свого боку Церква вже пробачила вбивць – додав сальвадорський Архиєпископ.

 

За матеріалами Radio Watykańskie