//

Церква разом з молоддю. Молодіжний табір «Силоамська купіль Сходу

З 26 червня по 5 липня цього року на березі Азовського моря у селищі Сопіно поблизу Маріуполя відбувся духовно-молодіжний табір «Силоамська купіль Сходу» (скорочено – СКС). Табір проводиться вже 12 років поспіль. Цьогоріч учасниками табору були молоді особи з різних регіонів України. Так у цьогорічному таборі СКС окрім молоді з теренів Донецько-Харківського екзархату взяли участь, діти з містечка Стебник, що на Дрогобичині (Львівська обл.), та м. Стрий (Львівщина).

 

Непересічною подією став приїзд на табір Владики Степана (Меньок), Екзарха Донецько-Харківського. Під час одноденного перебування на СКС Владика Степан ближче ознайомився з правилами таборування, мав зустріч і бесіду з усіма таборовиками. Цікавою і неординарною була зустріч з Владикою, адже усі очікували, що одразу будуть ставити єпископу різні запитання, але Владика Степан сам почав усіх розпитувати про все: звідки хто приїхав, як потрапили на СКС тощо. Таким чином створилася атмосфера дружньої і щирої бесіди, оскільки Владика і сам багато розповідав про себе, про духовне життя, після зустрічі усі стали до спільної фотографії на згадку, а насамкінець Владика Степан поблагословив кожного особисто, бажаючи усім гарного таборування.

 

Цього року протягом усього табору на СКС були присутні три священики (керівник о. Ростислав Муховський, духівник о. Андрій Осередчук, керуючий о. Сергій Паламарчук), це не таке вже й поширене явище, навіть на християнських таборах і сарептах, як зазначив голова молодіжної комісії ДХЕ УГКЦ о. Ростислав Муховський.

 

Духівником табору цього року був о. Андрій Осередчук з парафії Різдва Пресвятої Богородиці у м. Стебник (Львівська обл., Дрогобичина). Виховниками були семінаристи Дрогобицької Духовної Семінарії Іван Стефанишин, Тарас Зубко, Андрій Комар і Микола Циб. Катехитом була п. Люба (Катехитична школа ім. Андрея Шептицького при парафії Різдва Пресвятої Богородиці у м. Стебник). Заслуженим кухарем СКС стала п. Ірина (м. Львів), а заслуженим медпрацівником СКС – п. Валентина Гулей (м. Донецьк).

 

Щира подяка Владиці Степану за приїзд, молитву і благословення! Подяка усім жертводавцям! Дякуємо також Управі табору за зусилля, завдяки яким табір успішно відбувся, а діти залишилися щасливими.

 


Прес-секретаріат Донецько-Харківського екзархату