//

Церква про реформи в Італії: недостатньо затягнути пояси

Італійці повинні вчитися скромного способу життя. Відкрити для себе те, що дійсно важливе у житті. Цього не можливо зробити без Євангелія, - вважає глава Папської Ради у справах нової євангелізації. Так відреагував Архиєпископ Ріно Фізікелла на план  італійського уряду щодо жорсткої економії, який передбачає різке затягнення поясів для захисту країни від банкрутства. З  його слів, нинішня криза є можливістю для проповідування Євангелія, вияву краси і простоти християнського життя.


Змінити стиль життя італійців закликав також митрополит Мілану. На його думку,  Італія вже не повернеться до процвітання останніх десятиліть. По суті, це було життя в кредит, безтурботне користування тим, що ще не заробили, - говорить кардинал Анджело Скола. Жодні зовнішні обставини не зменшують провини самих італійців. Криза не була б можливою, якби не знайшла сприятливих умов у загальній безвідповідальності.


Щодо урядової реформи висловився також італійський єпископат. Він звинуватив новий Кабінет Міністрів у тому, що він занадто мало займається відродженням економіки,  зосереджуючись виключно на фінансах. Економія необхідна, але вона повинна діяти разом з програмою відновлення економіки, - заявив Архиєпископ Джанкарло Брегантіні, глава єпископської Комісії у питаннях соціальної роботи.


За матеріалами Radio Watykańskie