//

Церква показує зразки святості

Ватиканіст Лучіо Брунелло у статті, опублікованій в інтернет-газеті "ilsussidiario.net", нагадує, що, виносячи 3 вересня 2000 року на вівтар Пія IX та Івана XXIII, Папа Іван Павло ІІ зазначив: "Беатифікуючи котрогось зі свої синів, Церква не висловлює визнання його історичних рішень, але визнає його гідним наслідування і пошани з огляду на його чесноти, на хвалу Божої ласки, яка в них ясніє".


Те ж саме - на думку Брунелло - стосується беатифікації Івана Павла ІІ, через яку Бенедикт XVI "не має наміру визнавати всі рішення його понтифікату, але тільки той героїчний спосіб, в який слуга Божий Кароль Войтила жив і давав свідоцтво християнськими чеснотами".


"Це свідчення підтверджує думка про його святість, а запечатує знак чуда", - вважає Лучіо Брунелло, ватиканіст другого каналу італійського громадського телебачення RAI.

 

В очах віри Папа Римський Іван Павло II не тому є великим, що здолав комунізм, - говорить коментатор - "бо Рональд Рейган відіграв в тому ж контексті, можливо, й важливішу роль".


Брунелло не виключає, що до 1 травня "в зарубіжній пресі з'являться статті про підтримку Папою Войтилою Легіонерів Христа, засновники якого вели скандальне подвійне життя." "Інші будуть намагатися довести, що польський Папа був зайнятий зовнішнім світом і вчасно не виявив "бруду", який назбирався в Божому домі - бич педофілії серед духовенства. Все це, однак, підтвердить істинність слів, що преподобний Кароль Войтила говорив десять років тому, а саме, що беатифікуючи одного зі своїх синів, Церква не освячує всі його рішення, але з вдячністю відзначає дію Бога у його житті", - пише італійський ватиканіст.

 

За матеріалами info.wiara.pl
КАІ