//

Церква Перу закликає владу до зміцнення фундаментальних цінностей

До політики, яка б захищала життя людини та сім'ю, закликав нову владу примас Перу. Кардинал Луіс Сіпріані звернувся зі спеціальним радіо посланням у зв’язку зі вступом на посаду 28 липня нового президента Ольянта Умала. Кардинал засудив "чужі сили", які намагаються реалізовувати свої власні цілі на території Перу, в тому числі легалізацію абортів, евтаназії, поширення гендерної ідеології  та інших ідей, які зачіпають сім'ю.

 

"Ми не можемо зрівнювати у правах того, хто вбиває, з тим, хто пропагує життя; того, хто допомагає ближньому, з тим, хто його обкрадає; того, хто піклується про сімейне вогнище, з тим, хто його відкидає", – вважає митрополит Ліми. Він також апелював про людський і моральний вимір суспільного та економічного життя, зазначивши, що важливим є зростання національного продукту, але людина не повинна бути зведена до ролі "споживацької машини". Це також стосується і освіти молодого покоління, без чого неможливо забезпечити безпеку в країні чи обмежити наркоманію.

 

Окреме послання на день інавгурації президента, що збігається зі святом незалежності, видав перуанський єпископат, яке зосереджується на проблемі інтегрального розвитку країни, перераховуючи такі галузі, як охорона здоров'я, харчування, водопостачання, житлове будівництво чи забезпечення безпеки громадян. Єпископи також звернули увагу на необхідність захищати навколишнє середовище і дати шанс для розвитку тих, які досі були позбавлені такої можливості. Це вимагає суспільного діалогу і вирішення існуючих групових конфліктів. "Ми сподіваємося зміцнення фундаментальних для батьківщини цінностей: демократії, дотримання права, справедливості, відповідальності та суспільної інтеграції", – написали єпископи Перу.

 

За матеріалами Radio Watykańskie