//

Церква Парагваю закликає до політичного діалогу

Для зміцнення інституту держави, єпископи Парагваю в спеціальному документі закликали до діалогу різні політичні сили цієї країни. Заклик єрархів є результатом конфлікту, який виник щодо інтерпретації парагвайської конституції. Це стосується особливо тих державних установ, які мають строго дотримуватися і виконувати положення конституції.

 

Конференція Єпископів Парагваю закликає уряд, представників державних установ, а також лідерів політичних партій до спільного діалогу, що має насамперед орієнтуватися на потребу дотримання конституції та іншого законодавства, а отже на зміцненні авторитету закону. Діалог має допомогти дійти консенсусу, пріоритетом якого буде загальне благо парагвайців.

 

Єрархи нагадують також ключові формулювання католицького соціального вчення. У демократичній державі, в якій рішення зазвичай приймаються більшістю голосів представників, які обрані шляхом загального голосування, уряд зобов'язаний насамперед піклуватися про загальне благо країни. Це не означає, що ніколи не будуть захищати інтереси більшості, але піклуватимуться про потреби всіх членів національної спільноти – нагадують парагвайські єпископи.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie