//

Церква Німеччини в цифрах

В Німеччині кількість священиків та охрещених щоразу зменшується. Такі дані подала Єпископська Конференція Німеччини в опублікованій вчора щорічній статистиці. Як зазначають німецькі єрархи, представлені дані не викликають особливих надій. Однак все більшою популярністю користуються католицькі школи.


Відповідно до даних статистики, можна зробити висновок, що Церква в Німеччині не розвивається, але, як зазначив глава Єпископату Архиєпископ Роберт Цолліч, ці цифри нічого не можуть сказати про віру німецьких католиків: «За кожною цифрою стоять живі люди, парафії і організації, котрі, опираючись на свою віру, разом творять наше суспільство».


Відповідно до статистичних даних, зараз у Німеччині служить 15 тисяч священиків; два роки тому до семінарії вступило 120 німців, минулого року – лише 79.


За останніх 20 років кількість священиків зменшилась на 23 відсотки. В той же час вдвічі збільшилась кількість дияконів (зараз їх є понад 3 тисячі).


За останніх 50 років кількість хрещень зменшилась від півмільйона на рік до 170 тисяч.


Загалом у Німеччині проживає близько 25 мільйонів католиків (у 2000 році їх було 27).


В той же ж час позитивно розвивається католицька освіта. В Німеччині є понад тисячу католицьких шкіл і 10 тисяч дошкільних закладів, куди все частіше ходять некатолики. Фахівці вважають, що цей розвиток спричинений високим стандартом цих установ.


За матеріалами Radio Watykańskie