//

Церква Німеччини солідарна з християнами Єгипту

Церква Німеччини є солідарною з єгипетськими християнами. Про їхню драматичну ситуацію говорив єпископ єпархії Айхштет Грегор Марія Ханке. Після тижневого візиту солідарності до цієї країни німецький єпископ заявив, що зараз єгипетські християни розчаровані, маргіналізовані та дискриміновані.

 

В інтерв'ю своєму єпархіальному "Радіо K1" єпископ Айхштету сказав, що візит в Каїр і Олександрію дуже зворушив його. Із розмов з єгипетськими християнами, більшість яких з Коптської Церкви, зрозуміло, що там зростає сильна антихристиянська налаштованість суспільства, яка щораз частіше здійснюється в переслідуванні та насильстві. Дискримінація християн має різні форми. Як ствердив єпископ Ханке, християнам щораз важче знайти роботу в мусульманському суспільстві. "Християни не мають шансів на отримання праці в мусульманського роботодавця. Один студент сказав мені, що роботодавець завжди перериває співбесіду, коли дізнається його справжнє християнське ім'я", – сказав єпископ Грегор Марія Ханке.

 

Німецький єрарх додав, що дискримінують також християнок. Якщо вони не носять хустки, їх зачіпають і ображають. Агресія проти християн зростає, особливо в менш освічених прошарках суспільства. Єпископ Айхштету зазначив, що все це відбувається, незважаючи на більш ніж 180 католицьких шкіл в Єгипті, які виховують майже 70 відсотків учнів-мусульман. Також і лікарні, які провадить Церква, мають велику довіру серед населення. Єгипетські християни, як сказав єпископ Ханке, не виказували в розмові з ним ненависті щодо мусульман. Їхня віра в умовах постійної загрози може стати прикладом для християн в Німеччині, – наголосив єпископ Ханке.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie