//

Церква Нігерії за державне втручання

Церква в Нігерії вимагає рішучих дій з боку уряду, щоб покласти край дестабілізації країни ісламськими терористами з угруповання Боко Харам, повідомляє Радіо Ватикану. Архиєпископ Ігнатій Айау Каігама звернувся до християн Нігерії з закликом не дозволити поширення  насильства і тероризму.


Митрополит Джосу сказав, що знищено церкви і багато людей загинуло."Ознак того, що це все може закінчитися без рішучого втручання держави, немає . Ми ніколи не переставали напоумляти християн, щоб вони усвідомлювали проблеми безпеки: коли вони йдуть до церкви, вони повинні бути обережні. Також повинні вважати, коли перебувають у власних домівках. Ми твердо говоримо  "ні" бажанням помсти і далі проповідуємо мир, сподіваючись, що всі ми у Нігерії, мусульмани і християни, зуміємо працювати і жити щасливо разом. Ось наша позиція: "ні" насильству і помсті. Ми хочемо жити у мирі".


Архиєпископ із сумом визнав, що багато християн серйозно думають над тим, аби залишити штат Плато (і зокрема місто Джос, що знаходиться неподалік столиці Абуджі), щоб загрози з боку мусульманських екстремістів.
Він також зазначив, що нігерійські спецслужби досі не можуть знешкодити терористів з Боко Харам, як і виявити тих, що підтримують це угруповання. Наразі невідомо і те, кому вигідна дестабілізація Нігерії і чи ця діяльність не координується з-за кордону.