//

Церква на шляху до "оновлення та оздоровлення"

Конгрегація віровчення продовжує проводити дослідження в справі сексуальних зловживань священиків. 5 лютого в Папському григоріанському університеті відбулася презентація актів минулорічного міжнародного симпозіуму на тему боротьби з сексуальними зловживаннями та аналізу діяльності відповідного центру, створеного в Мюнхені. В інтерв'ю Ватиканському радіо про кроки, зроблені в напрямку "оздоровлення і оновлення" розповів промотор справедливості Конгрегації віровчення о. Роберт Олівер.


Священик розповів, що ведеться велика праця по вивченню і розкриттю зловживань. За його словами, цифри є досить тривожними: кожен рік Ватиканська дикастерія виявляє близько 600 випадків зловживань, більшість з яких відноситься до періоду з 1965 по 1985 рр.. У 2004 р. було заявлено найбільшу кількість випадків - 800. Однак вона з кожним роком зменшується завдяки скоординованій роботі 112 єпископатів у всьому світі.

 

У свою чергу німецький священик о. Ганс Цоллнер, керівник Центру захисту дітей в Мюнхені, розповів, що існують труднощі, в основному пов'язані з культурними відмінностями, щоб підготувати загальні напрямки для запобігання зловживань. Він зазначив, що в роботу Центру, впродовж найближчих 3 років будуть включені країни з усіх 5 континентів. Священик додав, що кроки, які робляться на шляху до оновлення "пропорційні рішучості, з якою Церква приймає сьогодні помилки і піклується про жертви".


За матеріалами be.radiovaticana.va