//

Церква має допомогти батькам передавати віру своїм дітям, – Архиєпископ Етерович

Християни хочуть бути свідками Ісуса Христа не тільки на словах, але і на прикладі свого життя, – каже Архиєпископ Нікола Етерович. Як генеральний секретар Синоду Єпископів, за останні роки йому доводилось модерувати загальноцерковні рефлексії щодо нової євангелізації.

 

Нещодавно у Латеранському університеті відбулась конференція на цю тему. На думку Архиєпископа Eтеровича слабкою ланкою у передаванні віри, як і раніше, є сім'я.

 

Чимало батьків не можуть передавати віру своїм дітям. Потрібно допомогти їм у цьому, – каже генеральний секретар Синоду Єпископів.

 

«Передавання віри стосується насамперед молоді, – вважає Архиєпископ. – Це є завданням сім'ї. Так було завжди. Це природний і традиційний спосіб передачі віри. Який сьогодні, однак, трохи не функціонує. Позаяк багато батьків не мають достатнього рівня знань віри. Тому віра не може перейти від них до майбутніх поколінь. У такому випадку, вся спільнота Церкви повинна допомогти батькам. Я маю на увазі парафії, рухи і різні церковні ініціативи».


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va