//

Церква Кенії закликає суспільство до солідарності та відповідальності

Католицька Церква в Кенії звертається до громадян країни з посланням, в якому закликає "разом будувати майбутнє країни". У спеціальному зверненні  місцевої комісії "Iustitia et pax" ("справедливість і мир") зазначається, що Кенія "знаходиться в стані великої харчової небезпеки, яка загрожує життю багатьох  жителів", тому влада країни "зобов'язана поважати і захищати права та основні свободи громадян, серед яких право на харчування, з його належною кількістю і якістю".


У зверненні міститься також заклик до міжнародної співпраці, "проявити солідарність у сфері необхідної економічної допомоги, щоб кенійці не страждали від голоду".


Серед інших тем, які піднімаються у зверненні комісії - "соціальна і політична відповідальність", особливо у зв'язку з прийнятою минулого року новою Конституцією Кенії і майбутніми виборами. "Щоб не допустити насильства і заворушень, як це траплялося в минулому, закликаємо всіх політиків і громадян дати свідчення національної злагоди, концентруючи сили на те, щоб допомогти досягти справжнього примирення в країні", - відзначається в посланні.


Крім того, єрархи звертають увагу на необхідність "громадянської освіти населення", яка полягає "у вихованні поваги до національних цінностей і принципів демократії". У свою чергу, громадян Кенії закликають голосувати за кваліфікованих лідерів, з високими моральними якостями, здатних служити країні, - йдеться у зверненні комісії "Iustitia et pax".

За матеріалами Радіо Ватикан