//

Церква Кенії: влада має покласти край насильству

Католицька комісія за справедливість і мир в Кенії (CJPC) закликала уряд зупинити насильство на етнічному та релігійному ґрунті, яке посилилося останніми днями, погрожуючи мирному проведенню президентських і парламентських виборів 4 березня наступного року. З початку листопада у зіткненнях із сомалійською меншістю загинуло вже 50 осіб.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, 40 поліцейських було вбито на півночі країни, а також трьох солдатів на кордоні з Сомалі. Кільканадцять людей загинули в районі Істлі в Найробі, який заселяють переважно сомалійці, котрих в Кенії підозрюють у підтримці ісламських бойовиків з Аль-Шабаабу. Операцію проти цієї організації здійснюють в Сомалі кенійські війська.


У заяві, зачитаній главою комісії Архиєпископом Закхеєм Окота, ці події названо "шокуючими і жахливими". На думку Церкви, вони показують бездіяльність влади в Найробі. «Уряд повинен зробити щось більше, ніж організація похоронів. Потрібно встановити загальнонаціональний день жалоби за жертв", – зазначено в заяві. Церква також застерігає перед можливістю використання соціальної та етнічної напруженості політиками на виборах. Закінчується заява закликом до всіх кенійців, щоб сприяти мирному співіснуванню і працювати в напрямку примирення.