//

Церква Італії не боїться дискусії про свої фінанси

Єпископат Італії готовий розпочати дискусію щодо муніципального податку на церковну нерухомість, хоч і  переконаний, що теперішнє рішення справедливе, – сказав глава єпископату кардинал Анджело Баньяско. Він нагадав, що Церква оподатковується так само, як і всі неприбуткові організації. Та заявив, що коли в деяких випадках трапляються зловживання, їм потрібно запобігати.


Тема оподаткування нерухомості, що належить Церкві, з'явився в Італії у зв'язку з представленою цього тижня новим урядом країни програмою заощадження,котра вдарить по кишені багатьох італійців, у тому числі найбідніших. Представлено у цьому контексті інформація про церковну власність справляє велике враження. Достатньо згадати, що Церква має 26 тисяч парафій, у кілька разів більше церков, 20 відсотків шкіл, університети, лікарні, ораторії, спортивні майданчики і т.п. Однак, це добра, за допомогою яких вона служить Італії, і часто, як у випадку шкіл, виручає італійську державу, заощаджуючи їй багатомільярдні видатки.


"Ми управляємо майном, яке не приносить прибутків, а вимагає утримання", –  зазначив Архиєпископ Турину Чезаре Нозілья, нагадавши, що у час кризи саме Церква поспішає на допомогу сім'ям, безробітним та мігрантам.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org