//

Церква Італії й далі має сильно розвинені структури

Католицька Церква Італії до сих пір має дуже сильні структури. Однак швидко старіють її кадри, особливо релігійні. Довідуємося про це з найновішого статистичного щорічника Церкви в Італії, який публікується кожні 4 роки. Він говорить про дуже сильні позиції церковних установ, особливо на місцевому рівні.

 

Самих парафій є понад 25 000, тобто в 2,5 рази більше, ніж у Польщі. Кількість релігійних спільнот скоротилося на 700 упродовж останніх 4 років, але їх все ще дуже багато: майже 14 000. Загалом є 60 000 церковних установ. Це чітко показує присутність Церкви у сфері освіти та соціального забезпечення. Вона провадить 3 600 ясел і дошкільних закладів. Існує також понад 1500 католицьких шкіл і майже стільки ж будинків для престарілих. Дуже інтенсивно Церква Італії працює з наркоманами, для них вона має понад 250 центрів.

 

Традиційно сильні позиції Церкви також в галузі культури. Вона має понад 1500 бібліотек і близько 800 музеїв. Те ж стосується і засобів масової інформації. В Італії понад 400 католицьких радіостанцій та телебачення, 225 видавництв та понад 300 книгарень. Щодо преси, то кількість видань за останні чотири роки скоротилася на тисячу, що може бути наслідком трансформації католицьких ЗМІ. Проте в Італії досі є близько 2 000 католицьких періодичних видань.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie