//

Церква Ірландії перед Євхаристійним Конгресом

Стандарти щодо захисту дітей в церковних освітніх установах, нові правила катехизації, святкування Великого Посту і Великодня – це деякі з тем, які обговорили під час весняної пленарної сесії Конференції Єпископату Ірландії. До того ж велику увагу приділили підготовці до Міжнародного Євхаристійного Конгресу, який відбудеться в Ірландії в червні цього року.

 

Гасло Конгресу: «Євхаристія. Спільнота з Христом та з іншою людиною». Як наголосили єпископи, до початку Конгресу залишилося тільки 100 днів, а вже зареєстровано понад сім тисяч учасників. Загалом будуть представлені 95 країн, серед них дуже далекі країни такі як Австралія, Таїланд чи організатор попереднього Конгресу – Канада. Спеціальний дзвін Конгресу благословить Папа Бенедикт XVI під час найближчої загальної аудієнції, одразу перед літургійною згадкою святого Патрика, покровителя Ірландії. Під час Конгресу організують богословський симпозіум з нагоди 50-ої річниці відкриття ІІ Ватиканського Собору. Тут говоритимуть про розвиток останніх років наукових дисциплін, таких як систематичне, моральне, біблійне та літургійне богослов'я, місіологію чи екуменізм.

 

Під час пленарного засідання єпископи із Зеленого Острова особливо перейнялися проблемою швидкого збільшення кількості ірландських емігрантів. Останніми роками вона зросла до 45 відсотків, це понад 40 тисяч ірландців. Єпископи побачили нагальну потребу надати спеціальну допомогу цій новій хвилі емігрантів, щоб підтримати їх в організації життя поза батьківщиною.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie