//

Церква Гонконгу захищає права банкірів

 

Долею трьох тисяч звільнених банкірів стурбована Католицька Церква у Гонконзі. Єпархіальна душпастирська комісія робітників звернулася до банку HSBC з проханням переглянути рішення про звільнення такої великої кількості співробітників протягом найближчих трьох років.

 


За словами представника єпархії Гонконгу, рішення керівництва банку дивне, бо минулого року він мав гігантські прибутки. Крім того, представник пастирського піклування про робітників підкреслює, що треба підвищити соціальну відповідальність банкірів, аби їхні дії були етичнішими.

 


У зверненні також зазначається, що банк завжди має право на реструктуризацію для поліпшення свого прибутку, але спочатку треба переглянути свої інвестиційні плани, а не починати зі звільнення працівників. Також у Комісії вважають, що у Гонконзі нарешті треба поглибити діалог влади із співробітниками банку, щоб вони були повністю заангажованими у його розвитку. На думку Церкви, роль роботодавця та власника не обмежується тільки розподілом прибутку, але стосується і розвитку суспільства.

 


За матеріалами Radio Watykańskie