//

Церква Гондурасу прагне зупинити насильство

Насильство, зростаюча вбогість, відсутність поваги до життя, розпад сімей і корупція серед поліцейських ... Ці проблеми Гондурасу вважає найгострішими кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга, про це він говорив 3 лютого в Суяпі, передмісті столиці Тегусігальпи.


На Літургії в день покровительки країни, Богородиці з Суяпи, присвяченій 265-тій річниці віднайдення її фігурки, були присутні представники влади і президент Порфіріо Лобо.

 

Архиєпископ столиці підкреслив, що зростання насильства сприяє субкультурі, пов'язаній з незаконним обігом наркотиків, а також безперешкодною міграцією та релігійною плутаниною в результаті виникнення сект. На його думку, також дуже актуальним було б звільнення з місцевої поліції тих працівників, які причетні до правопорушень і злочинів, повідомляє radiovaticana.org.

 

Навіть дітей треба постійно навчати Божої Заповіді «Не убий», – зазначив кардинал. Він закликав політиків Гондурасу не приймати закони, що руйнують життя людей, такі як легалізація контрацептивів, в тому числі «таблетки наступного дня», яка за своєю суттю є абортивною.


За словами кардинала Оскара Андреса Родрігеса Марадьяги, такі закони морально дискредитують тих, хто їх приймає. Він оголосив про спільну акції єпископату та Карітасу Гондурасу за створення культури миру і поваги до життя. Це необхідно для суспільства, яке піклується, що людина була в безпеці.


Тих, хто чинить щодо інших насильство і смерть, не можна вважати шанувальниками Богородиці з Суяпи. Ми мусимо припинити насильство і поважати життя! – сказав Архиєпископ.


У  Гондурасі, де мешкає 8, 2 млн. осіб, щодня вбивають приблизно 20 осіб. У 2011 році там було 81,5 вбивств на 100 тис. громадян. Це майже в 10 разів більше, аніж середній світовий показник 8.8.