//

Церква Філіппін першою прийшла на допомогу постраждалим від тайфуну

Церква в Філіппінах закликає негайно допомогти постраждалим від повеней і тайфуну Ваші, що в ніч з 17 на 18 грудня спустошив острів Мінданао. «Тисячі людей покладаються на нашу допомогу, більшість з них – діти, яким нічого їсти», – так ситуацію описує Архиєпископ Антоніо Ледесма з Кагаян-де-Оро. Його єпархія розташована в одному з найбільше пошкоджених регіонів.


Вже зараз налічують тисячі загиблих, яких поховали в братських могилах, оскільки острову загрожує епідемія. Тисячі родин залишилися без даху над головою. На допомогу чекають 43 тис. дітей. Тільки третина з них знайшли тимчасовий притулок.

 

Церковні джерела повідомляють, що місцева влада не допомагає простим громадянам побороти наслідки негоди і частково є відповідальною за розміри катастрофи, оскільки дозволила забудовувати узбережжя річок і моря. Потім влада проігнорувала прогнози метеорологів і не підготувала евакуацію. Тепер державні органи безпеки не дають собі ради з рятувальними заходами в цій ситуації.


Як зазначає Архиєпископ Ледесма, першою і найбільше підготованою до рятувальної акції була організація Карітас та інші католицькі установи. У всіх філіппінських парафіях оголосили про збірку для постраждалих від повені в поєднанні з молитовними чуваннями. Католики в Мінданао також розраховують на допомогу з-за кордону. Минулої неділі підтримати постраждалих філіппінців закликав Бенедикт XVI.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie