//

Церква Чилі підтримує тих, хто протестує проти важких умов життя

Церква не може залишатися байдужою до криків людей, яких не слухають і навіть ігнорують урядовці – таким чином голова Конференції Єпископату Чилі говорив про протести на півдні країни, що тривають уже понад місяць. Архиєпископ Рікардо Ессаті заявив про підтримку  людей, які протестують проти важких умов життя.

 

Регіон Айсен розташований 1300 км на південь від столиці країни, у важкодоступних гірських районах. Основною метою демонстрацій, які розпочалися там на початку лютого, є звернути увагу на важкі умови життя. У цьому регіоні страждають від поганої інфраструктури, а ціни на основні товари є значно вищими, ніж в інших регіонах Чилі, особливо на бензин. Щораз частіше відбуваються сутички між демонстрантами і поліцією.

 

Голова Конференції Єпископату Чилі висловив свою стурбованість у зв'язку з цією ситуацією, і, перш за все, актами насильства, що відбуваються. Він закликав усі сторони продовжувати діалог і шукати розуміння.

 

Виступ Архиєпископа Рікардо Ессаті сприйняли також як підтримку ординарія місцевої єпархії. Єпископ Луїс Інфанті від початку підтримав вимоги протестувальників і особисто передав в адміністрацію президента Себастьяна Пінери лист із закликом до реалізації прагнень жителів регіону, що викликало різку реакцію прес-секретаря уряду.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie