//

Церква Боснії і Герцеговини отримала 5 нових блаженних мучениць

Сьогодні, 24 вересня 2011 року, у Сараєві, столиці Боснії і Герцеговини відбулася урочиста Літургія та проголошення блаженними п’ятьох сестер Згромадження дочок Божої любові. Урочисту Літургію очолив особистий легат Папи Бенедикта ХVІ префект Конгрегації у справі проголошення святих кардинал Анджело Амато.

 

Співслужили у цій Літургії Верньобоснійський Архиєпископ кардинал Вінко Пуліч, Загребський Архиєпископ і митрополит кардинал Йосип Бозаніч, Апостольський нунцій у Боснії і Герцеговині Архиєпископ Алессандро д’Ерікко, Апостольський нунцій у Республіці Хорватія Архиєпископ Маріо РОберто Сассарі, Апостольський нунцій в Кувейті, Бехрейні, Катірі, Об’єднаних арабських еміратах і Ємені Апостольський делегат Аравії Архиєпископ Петар Раїч, а також увесь боснійсько-герцеговинський єпископат, Глава Єпископської конференції Хорватії Архиєпископ Джаковацько—осієцький Марін Сракіч, єпископ Крижевацький (греко-католицький) Нікола Кекіч, а також римо-католицькі та греко-католицькі єпископи з Угорщини, Словенії, Македонії, Албанії та Чорногорії. Також співлужило більш, як 300 священиків та більше 18 тис. вірних.

 

Після початку Літургії відбувся обряд проголошення блаженними п’яти сестер, відомих як Дрінські мучениці, яких замордували у часі ІІ Світової війни сербські націоналісти. Блаженними проголошено: с. Юла Іванішевіч, с. Берхмана Ліден, с. Крізіна Боянс, с. Антонія Фабян, с. Бернардета Баня.

 

У своїй проповіді кардинал Амато наголосив, що Дрінскі мучениці постраждали від тих, хто фанатично ненавидів Католицьку Церкву і в особливий спосіб Її монашество. Але ці сестри своєю витривалістю і геройським свідченням любові перемогли усі сили зла.


За матеріалами: www.ika.hr