//

Всеукраїнська Рада Церков стурбована спробами розколоти суспільство за мовною ознакою

Всеукраїнська Рада Церков стурбована спробами розколоти суспільство за мовною ознакою

 

Високодостойному Панові
Володимирові Литвину,
Голові Верховної Ради України

Високоповажним
Народним депутатам України

 

Високодостойний Пане Голово!
Високоповажні Народні депутати України!

 

         На виконання рішення Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій висловлюємо нашу стурбованість ситуацією, яка склалась внаслідок внесення до порядку денного та розгляду Верховною Радою України проектів законів, які шкодять нормальному конституційному функціонуванню української мови, а головно – законопроекту «Про засади державної мовної політики» реєстраційний № 9073, ініціаторами якого є Народні депутати України С.В. Ківалов та В.В. Колесніченко.

 

          З прикрістю і сумом ми змушені констатувати, що кожного разу, перед важливими виборами у нашій Державі деякі політики намагаються експлуатувати питання, які шкодять єдності українського народу та вносять розколи і замішання в суспільно-державний організм. Прикро, що предметом політичних маніпуляцій стають такі святі для державної самобутності і стабільності речі, як мова, історія та релігія.

 

          Про цю проблематику ми вже неодноразово звертались до держави та суспільства, зокрема, у 2006 році - у формі спеціального Звернення щодо функціонування мов та загроз сепаратизму (копію цього звернення додаємо до листа), одначе, на превеликий жаль, Верховна Рада України перед виборами знову стає майданчиком для сіяння загроз нашій державності. Невже, з огляду на безпеку нашого державного буття, - важко винести ці питання за дужки політичного дискурсу?

 

         Високодостойний пане Голово Верховної Ради, Високоповажні Народні депутати України, звертаємось до Вас, як державних мужів – тих, кому Народ України делегував високе право й відповідальність бути тілом найвищого представницького органу нашої Держави з проханням не вносити на розгляд у сесійній залі Верховної Ради України вищезазначені законопроекти з огляду на їхню загрозу суспільному мирові та злагоді, загрозу культурі й самобутності українського народу та, навіть, - самому існуванню української держави.

 

ДОДАТОК: 1. Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до українського народу щодо функціонування мов та загроз сепаратизму від  24 липня 2006 року. (1 аркуш).

 

З належною повагою,
+ Святослав 

Черговий головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій,
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви

 

Джерело: vrciro.org.ua