//

Центральна католицька газета Хорватії проти безголового входження в ЄС

Центральна католицька газета Хорватії «Glas Koncila» опублікувала колонку свого головного редактора о. Івана Мікленіча, у якій автор гостро критикує поспішне входження Хорватії в ЄС.

 

22 січня цього року громадяни Республіки Хорватія на загальнонаціональному референдумі мають виразити свою (не)згоду з входженням країни до Європейського Союзу. На думку Головного редактора «Glas Koncila» хорватські громадяни не в змозі відповідально відповісти на референдумі на це питання, оскільки вони не мають відповіді на багато питаннь, які виникають щодо входження Хорватії до ЄС.

 

Серед таких питань автор колонки перераховує: чи вступом до ЄС не будуть загрожені традиційні християнські цінності та хорватська національна ідентичність? Чи виплатиться Хорватії вступати до ЄС саме зараз, коли цей союз знаходиться у поважній кризі? Чи досить захищений хорватський виробник? Чи мусить Хорватія співпрацювати з МВФ, чиї вимоги завжди йдуть на шкоду найменш соціально захищених верств населення?

 

Без відповідей на ці та інші питання, на думку автора, неможливо дати відповідальну відповідь.

 

«Входження чи невходження Хорватії в ЄС не є лише питанням політичної еліти – це питання, на яке кожен відповідальний хорватський громадянин мусить дати відповідь. Адже входження країни в ЄС глибоко вплине на усі аспекти суспільного та особистого життя в майбутньому» - підсумовує головний редактор центральної католицької газети Хорватії.

 

За матеріалами http://www.glas-koncila.hr/