//

Третя річниця спільноти "Лярш-Ковчег" в Україні

У вівторок 5 липня, у Архикатедральному Соборі святого Юра, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди третьої річниці від створення спільноти «Лярш-Ковчег» в Україні.

 

Богослуження очолив Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ Львівський за чисельної присутності осіб з особливими потребами, членів їхніх родин та приятелів. Привітати «Лярш» зі святом прийшли представники спільноти «Віра і світло», Центру духовної підтримки «Емаус» та Навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

 

В часі проповіді Владика Ігор привітав учасників моління і зауважив, що сама лише присутність «друзів з особливими потребами» в Господньому храмі «приносить могутніше благословення для усіх тих, хто приходить помолитися в Божий дім та усієї нашої Церкви».

 

За словами Архиєрея такі особи також спонукають нас до щирої і правдивої любові до всіх людей без винятку:

 

«Добрі та праведні друзі з особливими потребами, дуже співчутливі на те, щоб люди жили любов'ю одні до одних та свідчили її усім без винятку. Можливо Господь поміщає їх серед нас для того, щоб ми, які вповні володіємо дарами розуму, сходили у наше серце і виносили з нього тільки любов, доброту та милосердя».

 

Після Архиєрейської Літургії від імені «Ляршу», зі словами вдячності до Владиці та всіх присутніх, звернувся капелан спільнот, що об’єднують людей з особливими потребами о. Олег Жаровський, а також координатор «Ляршу» в Україні с. Лукія Мурашко, ЧСВВ. На згадку про святкування «друзі» подарували Архиєпископові Ігору свічку, виготовлену в одній із майстерень спільноти.

 

Тарас Бабенчук
Прес-служба Львівської архиєпархії