//

Треба прощати політиків, які покаялися, - кардинал Гузар

Церква говорить про те, що прощати треба тих, хто кається. Про це сьогодні, 20 липня, заявив Блаженніший Любомир Гузар під час зустрічі в медіа-клубі «Чесно про вибори».

 

«Можна і треба прощати тим, хто кається. На тому базується виборчий процес, що виборці голосують за політиків», - сказав він і додав, що саме таким чином висловлюють свої симпатії і довіру політикам. За словами Любомира Гузара, якщо політик виправився, то люди можуть проголосувати за нього ще раз – повіривши вдруге. «Якщо ж політик нечесний, то мудрі виборці скажуть, що не хочуть бачити своїм представником саме цю людину», - заявив він.

 

За словами Любомира Гузара, людина, яка змінилася, повинна показати своїми вчинками, що змінилася на краще, а не просто сказати, що покаялась.

 

«Політик не мусить бути нечесним. Це залежить тільки від нього», - сказав він і додав, що певні обставини таки спричинюють, що існує образ нечесних політиків.

 

На запитання про заклики голосувати «проти всіх», Любомир Гузар сказав, що не розуміє такої позиції. «Мені такий підхід не подобається. Якщо ми справжня демократична держава, то демократія – це не просто прикраса, а народ є носієм влади  і свідомо діє», - сказав Блаженніший Любомир Гузар.

 

Джерело: zaxid.net