//

Трагедія в Сомалі – мовчазний геноцид, – Архиєпископ Томазі


3 жовтня постійний спостерігач Святого Престолу при ООН у швейцарській Женеві, Архиєпископ Сильвано Томазі, виступив на форумі цієї організації, який був присвячений важкій ситуації, що склалася в Сомалі. В інтерв'ю єрарх розповів, що «нестача їжі змушує тисячі людей залишати свої будинки в пошуку притулку, а чимало з них вмирають на вулицях».

 

«Ми можемо говорити про мовчазний геноцид. Міжнародне співтовариство повинне висловити свою солідарність із цими людьми. Серед них багато жінок і дітей, які намагаються вижити. Одного разу трапилося дуже болюча і трагічна ситуація, коли одна мати, несучи на руках двох дітей і не маючи більше сил, повинна була вирішувати, яке з них залишити померти, а яке взяти з собою, щоб прибути до табору біженців».

 

Архиєпископ Томазі зазначив, що не можна допустити того, щоб могли траплятися такі страшні речі. «Але ця трагедія народів східної Африки є частиною іншої трагедії», – зазначив єрарх. Архиєпископ нагадав про те, що вже понад 1,5 тис. осіб загинули, намагаючись потрапити до Європи з Північної Африки, потонули в Аденській затоці, коли намагалися залишити Сомалі. «Ми перебуваємо у надзвичайній ситуацій, яка повинна сколихнути совість усіх», – зазначив Архиєпископ Томазі.

 


За матеріалами Ватыканскае радыё