//

Топ-10 найбільш щасливих професій: лідирує духовенство

Співробітники Національного центру вивчення громадської думки з університету в Чикаго (США) прийшли до висновку, що найщасливішими є люди, робота яких полягає в турботі про інших або дає можливість для творчості.

 

Такі результати дослідження були отримані в ході щорічного опитування «Загальний соціальний огляд», проведеного центром шляхом особистого інтерв'ювання. Представникам різних професій задавалися питання щодо роботи і задоволеності життям в цілому.

 

Як виявилося, найбільш щасливими себе вважають представники духовенства. Багато з професій, що потрапили в рейтинг,  не є дуже прибутковими, однак їх представники вельми задоволені життям. Серед незадоволених роботою людей тільки 15,7% задоволені життям в цілому. І лише 45,3% серед тих, хто задоволений роботою, почуває себе щасливим в цілому.

 

Найщасливіші професії:

1. Священнослужителі. Згідно з опитуванням, найщасливіші люди.

2. Пожежні. 80% опитаних співробітників пожежної охорони сказали, що «цілком задоволені» роботою, адже вони хоча б зрідка рятують людські життя.

3. Фізіотерапевти. Їх робить щасливими робота з людьми і можливість допомагати комусь кожен день.

4. Письменники. Не надто оплачувана робота, проте можливість творити призводить до абсолютного щастя.

5. Викладачі спецшкіл. Якщо вас не турбує фінансове благополуччя, то можете присвятити себе не найлегшій, але такій що приносить радість собі та іншим роботі.

6. Вчителі. Професія теж не є високооплачуваною, 50% молодих педагогів після перших п'яти років роботи змінюють спеціальність. Зате вони пам'ятають, що ця діяльність дарувала їм радість і душевне тепло.

7. Художники. Незважаючи на те, що мистецтво деколи складно перетворити в гроші, більшість скульпторів і художників щасливі.

8. Психологи. Ці люди не завжди можуть вирішувати проблеми сторонніх, але, схоже, навчилися вирішувати свої.

9. Агенти з продажу фінансових послуг. 65% представників цієї професії задоволення приносить висока зарплата, комфортні умови роботи в офісі і короткий робочий день.

10. Оператори інженерних систем. Представники цієї професії керують гігантськими кранами, бульдозерами, електронавантажувачами і екскаваторами. У дитинстві про це мріють багато, і мрії деяких стають реальністю.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv