//

Тоні Блер: світові лідери повинні усвідомити роль віри

Колишній британський прем’єр-міністр Тоні Блер вважає, що права релігійних меншин є найважливішим питанням сьогодення. Про це він розповів у інтерв’ю для видання «Vatican Insider».


Пан Блер пояснює, що завданням його фонду є допомогти світовим лідерам усвідомити наскільки важливою є віра. Він також зазначає, що ті лідери, які не зважають на релігію, не можуть рівноправно підходити до вирішення певних питань. «Основною концепцією, над якою ми працюємо, є рівне громадянство» - зазначає п. Блер.


Екс-прем’єр пояснює свою точку зору: «До якої б релігії не належав громадянин, він повинен мати однакову можливість брати участь у житті нації, мати право власності, без перешкод влаштовуватись на роботу і, звичайно, мати релігійну свободу без жодних перешкод на державному чи місцевому рівнях. Жодна нація чи держава, спільнота чи родина, не можуть обійтися без загальних цінностей. Свобода релігії означає, що представники кожної релігії мають право на зовнішню маніфестацію своїх ключових цінностей».


Тоні Блер зазначає, що виникають певні заплутані питання, коли релігійні принципи одних віруючих стикаються із принципами інших віруючих чи їх секуляризованих сусідів. Він стверджує, що існує широкий консенсус з багатьох питань. Водночас екс-прем’єр Великобританії говорить про те, наскільки важливу роль Католицька Церква може і повинна відігравати у державних справах.


За матеріалами Vatican Insider