//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (9.07. – 15.07.)

Протягом минулого тижня в житті УГКЦ відбулися такі події:

У понеділок, 9 липня 2012 року, у Львові у митрополичих палатах на Святоюрській горі відбувся перший прес-сніданок для журналістів, акредитованих у Львіському регіоні.
Львівську Архиєпархію УГКЦ представляли Преосвященніший владика Венедикт Алексійчук, Протосинкел Львівської Архиєпархії УГКЦ, синкел у справах монашества та мирян о. Віталій Дудкевич (ЧСВВ), прес-секретар Львівської Архиєпархії о. Павло Дроздяк та керівник проекту «Католицький Оглядач» о. Орест-Дмитро Вільчинський.

 

У вівторок, 10 липня 2012 р., учасники Генеральної Капітули Василіянського Чину святого Йосафата, яка від 2 липня відбувається в Римі, обрали Протоархимандрита, тобто, Головного Настоятеля Чину на наступне восьмиріччя. Ним став Високопреподобний о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ, дотеперішній Протоігумен Провінції святого Йосифа в Бразилії.

 

12 липня 2012 року. Свв. славних і всехвальних апп. Петра і Павла.

У цей день:

 

У Чорткові, який є осідком єпископа Бучацької єпархії, відзначили знаменне свято – 490-річчя від дня заснування міста. Попри різноманітні заходи світського характеру, в місті провели масове духовно-молитовне дійство, на яке прибув Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

 

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, Ігор, освятив храм на честь верховних апостолів Петра і Павла у с. Зимна Вода,  (найбільше село України  за чисельністю населення, близько 15 тис.), Сокільницького протопресвітеріату. 

 

 Сокальсько-Жовківська єпархія урочисто відзначила Катедральний празник. Божественну літургію очолив Єпархіальний архиєрей Михаїл Колтун та уділив усім присутнім архипастирське благословення.

 

Близько двох десятків представників мас-медіа були присутні 12 липня у Коломиї на презентації найбільшого катедрального собору Преображення Христового.  Журналісти розпочали ознайомлення з центральною святинею Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ від нижнього храму, де Правлячий Архієрей відправляв Божественну Літургію.

 

14-15 липня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща, в якій взяли участь за різними даними близько 120 тисяч прочан з різних куточків України та з-за кордону, а також почесні гості – Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, архиєпископ Томас Едвард Галіксон, Апостольський нунцій в Україні, високопреосвященний Еліас Шакур, архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви зі Святої Землі, преосвященний Антон Коша, єпископ-ординарій Кишиневської єпархії Республіки Молдова, 15 митрополитів, архиєпикопів, єпископів УГКЦ і РКЦ та представники влади.

 

У неділю, 15 липня, Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії очолив Божественну Літургію у храмі Архистратига Михаїла у с. Підгородне Золочівського Протопресвітеріату, з нагоди 20 річниці заснування храму.

 

А також:

Владика Венедикт: Святі Верховні апп. Петро і Павло мали особливе покликання в гроні апостолів

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на празник собору 12-ти апостолів

 

Розпочав свою діяльність офіційний сайт василіянського монастиря на Ясній Горі у Гошеві за адресою: http://osbm-hoshiv.in.ua.  На сайті можна запізнатися з історією монастиря, чудтворної ікони, довідатися про відпусти та урочистості на Ясній Горі у Гошеві. Метою сайту є висвітлює актуальне життя марійського відпустового центру.

 

Катехитична комісія Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ спільно із представниками оргкомітету проведення у 2012 році Року Святих Таїнств в УГКЦ 28-29 липня 2012 року запрошує дітей на Всеукраїнську патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич), що на Івано-Франківщині. 

Другого дня паломництва, 29 липня, під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Предстоятель УГКЦ, буде проведений Чин відновлення хресних обітів.