//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (8 - 14 січня)

У неділю 8 січня, на свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ з пастирським візитом відвідав гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, популярно знаний у місті Львові як костел Отців Єзуїтів, - памятка архітектури початку XVII століття.  Під час Архиєрейської Божественної Літургії владика Венедикт уділив дияконські свячення двом випускникам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа  Павлу Заболітному  і Тарасу Грему.

 

9 січня у Львівській Митрополичій Духовній Семінарії Св. Духа розпочалася Конференція Європейської філії ICCPPC-2012. Вона триватиме до 13 січня 2012 року.

 

У четвер, 12 січня 2012 року, у храмі Всіх Святих Українського Народу м. Стрий, відбулася традиційна щорічна «спільна просфора» для духовенства Стрийської єпархії.  Урочистість розпочалась із Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії.

 

Вже вкотре 13 січня, на Український Старий Новий рік, у Палаці мистецтв дзвінко лунає  коляда на родинному святі «В гостях у  Маланки та Василя». Театралізоване дійство має на меті відтворення давніх українських та християнських традицій. Цей захід проводить Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ.


Цогоріч на це свято завітав Преосвященний Владика Венедикт,  єпископ-помічник Львівської Архиєпархії та Владика Михайло Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України.

 

«Різдвяна просфора з патріархом». Таку назву має дійство, яке відбулося 14 січня у Києві в Міжнародному Виставковому Центрі. Своїх вірян вже 6-й рік поспіль зібрала українська греко-католицька церква. Розпочався захід словом Блаженнішого Патріарха Святослава.  Цьогорічна просфора в українських греко-католиків була дещо унікальною – на ній були присутні одразу два Блаженніших – Блаженніший Любомир і Блаженніший Святослав.

 


На празник Обрізання Господнього та св. Василія Великого владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у катедральному храмі Пресвятої Трійці. Під час Літургії архиєрей рукоположив у диякони Романа Андрійовського, який є префектом з навчання та викладачем Дрогобицької духовної семінарії.

 

А Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольский Адміністратор Стрийської єпархії, уділив священичі свячення трьом дияконам: д-ну Роману Чопаню, д-ну Ростиславу Височану та д-ну Василю Процику. Урочистість відбулася у храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії, що у м. Стрий.

 

Також до вашої уваги:
Слово Високопреосвященного Митрополита Львівського на Неділю по Різдві. Собор Пресвятої Богородиці.
Слово Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря на празник Святого первомученика Стефана
Слово Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря на Архиєрейській Божественній Літургії із капеланами пенітенціарної служби
Пастирське звернення Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського головного капелана мисливців УГКЦ, до голів і членів мисливських товариств в Україні