//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (4-10 вересня)

Пропонуємо до Вашої уваги головні події тижня, що минув:

 

4 вересня у селі Вовчківці Снятинського деканату з благословення Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколая (Сімкайло) відбулася знаменна подія для місцевої громади – посвячення наріжного каменя під будівництво храму Вознесіння Господнього.

 

5 вересня 2011 року в м. Куритиба (Бразилія) розпочав свою роботу Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який триватиме до 11 вересня. 6 вересня, продовж другого дня робочих засідань, учасники Синоду обговорювали, вносили свої правки до проекту Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року. Стратегія розвитку УГКЦ є головною темою цьогорічного Синоду.  Також у новинах цього тижня щоденно було висвітлено деталі перебігу Сноду, з якими ви можете ознайомитись тут.

 

7 вересня минула 27 річниця з дня смерті слуги Божого Патріарха Йосифа (Сліпого). На могилі провідника УГКЦ, у крипті собору св. Юра, відслужили молебень за прославу Патріарха Йосифа. Портрет патріарха висітиме в кожній школі Тернополя. Таку ініціативу фундації «Справа Патріарха Йосифа» і Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ підтримала Тернопільська міська рада.


Цього ж дня  домовину із померлим о. Андрієм Щепаном, деканом Кам’янка-Бузьким, ревним священнослужителем та місіонарем християнської пісні, поховали біля храму свв. Володимира і Ольги села Старий Добротвір, де отець виконував священиче служіння.

 

Цього тижня на території тернопільської школи освятили каплицю.

 

В інтернет просторі появився ще один василіянський інформаційний ресурс - сайт бучацького монастиря Отців Василіян www.osbm-buchach.org.ua.

 

У неділю, 11 вересня, по завершенні Синоду Єпископів УГКЦ, відбулися урочистості з нагоди 120 річниці української еміграції у Бразилії.

 

А також анонс таких подій:


З 17 по 18 вересня 2011 року, у м. Стрий відбуватиметься з'їзд молоді Стрийської єпархії.


В цей же час організовується піша проща до чудотворної ікони Матері Божої Волі Довголуцької

 

З 23 по 25 вересня 2011 р., у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбудеться євангелізаційна зустріч «Відкрий двері Христові» для дітей зі священичих родин Львівської архиєпархії.

 

24-25 вересня 2011 року відбудеться загальна проща монашества УГКЦ до чудотворної ікони Матері Божої у василіянському монастирі Преображення Господнього на Ясній Горі та до монастиря Згромадження Сестер Пресвятої Родини у с. Гошеві з нагоди 100-літнього ювілею Згромадження (с. Гошів Долинського р-ну Івано- Франківської обл.).

 

25 вересня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбудуться святкування Дня катехита. Урочистості розпочнуться об 11.00 Архиєрейською Божественною Літургією, - повідомили у Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ запрошує всіх бажаючих взяти участь у паломництві до Люрду з 23 жовтня по 2 листопада 2011 р.

 

Василіянський Чин Св. Йосафата запрошує на Міжнародну прощу 25 листопада 2011 р. Б. в місто Володимир-Волинський на батьківщину св. Йосафата Кунцевича.