//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (4 - 10 грудня)

У неділю, 4 грудня:

 

В день храмового празника парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Малечковичі, Пустомитівського р-ну, Сокільницького деканату владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії благословив новозбудований храм.

 

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, Владика Ігор, здійснив душпастирські відвідини громади Введення в Храм Пресвятої Богородиці, що у с. Перегноїв Глинянського  протопресвітерату, Золочівського району Львівської області.

 


Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, рукоположив трьох нових дияконів: Броніслава Гринишина, Юрія Лисишина та Олександра Варцабу.

 

У рамках душпастирського візиту до Одесько-Кримського екзархату Блаженніший Святослав під час Божественної Літургії посвятив у Херсоні василіянcький монастир Святого Володимира, а також освятив хрести храму Святих Кирила і Методія. В Літургії взяли участь 25 священиків.

 

У Будинку органної та камерної музики була представлена мистецька композиція «Віра серця твого, Маркіяне», приурочена 200-літтю від народження отця Маркіяна Шашкевича. Ідея високомистецької акції, яка б донесла до широкого загалу найважливіші віхи життя «будителя» галицької національної самосвідомості, зародилася у співпраці Святоонуфріївського монастиря отців василіян у Львові (намісник монастиря ієромон. Юстин Кучер, ЧСВВ) та Хору студентів Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка (керівник Христина Флейчук) при сприянні Фундації «Андрей» (директор др.Михайло Перун).

 

У понеділок  5 грудня 2011 р.  владика Василій Семенюк, єпископ Тернопільсько-Зборівський, освятив каплицю Прсв. Богородиці у Збаразькій виправній колонії, яка розташована на території міжобласної спеціалізованої туберкульозної лікарні при установі.

 

Вівторок, 6 грудня:


У Львові з нагоди 20-ої річниці утворення Збройних сил України урочисто відкрили і освятили гарнізонний храм Святих Верховних Апостолів Перта і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11).


Чин освячення храму звершив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні Преосвященного владики Михаїла, Єпарха Сокальско-Жовківського, керівника Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України, а також військових капеланів.

 

Також у цей день в Івано-Франківській Духовній семінарії ім. свщмч. Йосафата, у семінарійному храмі, з благословення Правлячого Архиєрея Івано-Франківської Єпархії УГКЦ Преосвященного Владики Кир Володимира Війтишина та Ректора ІФДС прот. ліц. Олександра Левицького відбулася науково-практична конференція на тему: «Актуальність апостольського повчання Папи Івана Павла ІІ «Familiaris consortio»» під проводом Митрополичої комісії у справах сім’ї.

 

Середа 7 грудня:


Під керівництвом Владики Кена (Новаковського), Єпарха Нью-Вестмінстерського, розпочалися зустрічі робочої групи щодо реалізації Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» із делегованими представниками нашої Церкви зі Західної та Центральної Європи. Засідання відбуваються в Міжнародному теологічному інституті, що в Трумау (поблизу Відня, Австрія) за сприяння о. Юрія Коласи, генерального вікарія для католиків візантійського обряду в Австрії.

 

Четвер,8 грудня:


У приміщенні адміністративного будинку відбулась прес-конференція присвячена прибутю Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженішого Святослава до Івано-Франківська, з нагоди піднесення Івано-Франківської Єпархії УГКЦ до гідності Архиєпархії, та введення на митрополичий престол Кир Володимира Війтишина – Митрополита Івано-Франківського УГКЦ.

У четвер, 9 грудня:


Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор освятив іконостас в каплиці Львівської міської дитячої клінічної лікарні (вул. Орлика, 4).

 

А також у зв’язку з утворенням Львівської Митрополії УГКЦ високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор своїм декретом від 9 грудня 2011 року заснував трибунал Львівської Митрополії УГКЦ.

З нагоди утворення Митрополичого трибуналу у Архикатедральному храмі Святого Юрія у м. Львові було відслужено урочисту Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор.

 

Анонс:


17 грудня у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) відбудуться передріздвяні реколекції для дружин священиків і наречених семінаристів 5−6 курсів духовних семінарій УГКЦ. Духовні вправи проходитимуть із благословення Високопреосвященного Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа і Митрополита Львівського, провадитиме їх о. Роман Тереховський.