//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (31 липня - 6 серпня)

В неділю 31 липня в Обухові (під Києвом) розпочався семінар місіонерів УГКЦ на тему: „Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві”. Протягом трьох днів місіонери зустрілися з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, Головою Пасторально-місійного відділу Владикою Йосифом (Міляном), Блаженійшим Любомиром, богословами та експертами у сфері душпастирства мігрантів.


Також цього дня:  у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 1023-річниці Хрещення Руси-України. А напередодні, 28 липня, в Українській Греко-Католицькій Церкві вшанували Рівноапостольного князя Володимира;


Високопреосвященніший владика Ігор (Возьняк), відвідав парафію св. Володимира та Ольги, що у Львові (вул. Симоненка, 5а). Візит відбувся з нагоди храмового празнику св. рівноапостольних Володимира та Ольги, а також відзначення 20 –ти літнього ювілею храму;


А в с. Положеве Шацького району Волинської області відбулось посвячення фундаменту церкви Преображення ГНІХ УГКЦ.


Першого серпня Провінція Пресвятої Тройці cестер василіянок в Україні урочисто святкувала празник небесної покровительки Преподобної Макрини. В цей урочистий день п‘ять сестер-постулянток облеклися в монаший одяг.


А в цей час Єпископ Івано-Франківський Кир Володимир (ВІЙТИШИН) з нагоди 20-го Ювілею священичих свячень адміністратора парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії, смт. Вигода, Долинського протопресвітеріату прот. Зіновія Семенишина звершив Архієрейську Літургію.

 

У вівторок 2 серпня, в день празника Святого пророка Іллі, відбулися такі події:


На території психоневрологічного відділення Коломийської ЦРЛ, що знаходиться по вулиці І. Франка, 37 відбулося посвячення каплички зі скульптурою Матері Божої. Чин освячення здійснив Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколай (Сімкайло);


Високопреосвященніший Архиєпископ Львівський Владика Ігор (Возьняк), очолив Божествену  Літургую у соборі св.Юра, що у Львові  (пл..св.Юра,5);


В храмі-ротонді Благовіщення Пресвятої Богородиці, що при василіянському монастирі на Ясній Горі в Гошеві відбулися єрейські свячення п’ятьох василіян;

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, нагородив протоієрейським хрестом директора Мігрантської служби Португальської Єпископської Конференції о. Францішко Салеса та подячною Патріаршою грамотою о. Івана Ковбу.


3 липня Владика Ігор Возняв відсвяткував свої уродини.


5 серпня 2011 року  з м. Івано-Франківська вирушила на Всесвітній День Молоді до Мадриду  молодь Воплоченого Слова – це молоді люди з парафії Різдва Христового та свв. Кирила і Методія (Крихівці-Долина), з парафій, якими опікуються Отці Воплоченого Слова.

 

Також цього тижня:


Розпочалася десятиденна піша проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, яка триватиме 5-14 серпня. Прочани рухатимуться трьома областями Львівською, Івано-Франківською та Тернопільською і подолають майже 240 км.


Парафія села Розгадів відсвяткувала 100-літній ювілей храму. Святкування ювілею церкви св. Параскеви П’ятниці розпочалися Архиєрейською Святою Літургією, яку очолив владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський.


У місті Тернополі, у храмі Святої Софії Премудрості Божої, який розташований по вулиці Кривоноса 26а, є Золота Книга Тверезості, на якій Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, залишив свій знак благословення. Ця подія відбулася під час представлення діяльності Підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» у рамках ознайомлення новообраного Глави Церкви з актуальним станом і діяльністю митрополичих комісій.


Українці не цінять достатньо і не вміють користуватися даром незалежності своєї держави, а свободи бояться, оскільки не хочуть приймати відповідальності, яка тісно пов’язана з нею. Таку думку в спеціальному інтерв’ю для РІСУ висловив колишній Глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар).