//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (30.04-06.04)

У вівторок, 1 травня 2012 р., у м. Барселоні, у реколекційному центрі монастиря св. Матея, що на горі «Tibidabo» (з лат. «Тобі дам») душпастирі УГКЦ в Іспанії разом із Преосвященним Владикою Діонісієм (Ляховичем), Апостольським Візитатором, розпочали трьохденні щорічні дні духовної віднови, які проводить о. Тарас Барщевський, викладач кафедри богослов'я УКУ.

 

5 травня до Івано-Франківська завітали три Глави традиційних християнських конфесій для Благословення з нагоди 350-го Ювілею міста Івано-Франківська. Блаженнійший Святослав Шевчук – Глава УГКЦ зустрів Святійшого Філарета – предстоятеля УПЦ КП та Митрополита Митодія – предстоятеля УАПЦ в Митрополичому Соборі Святого Воскресіння УГКЦ м. Івано-Франківська.

 

Після спільної молитви за місто Івано-Франківськ, глава УГКЦ відвідав учасників 5-го ювілейного фестивалю Христового міста «Вгору Серця 2012», який організовується з ініціативи Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархіїї УГКЦ.

 

У цей день для вихованців та представників католицьких загальноосвітніх закладів України відбулася 10-та проща до Зарваницької чудотворної ікони Божої Матері з Дитятком Ісусом, що в с. Зарваниця на Тернопільщині.
Вранці близько двох тисяч паломників взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії в соборі Зарваницької Божої Матері, яку очолив Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.

 

Розпочалося святкування храмового празника митрополичого собору Святого Юра у Львові напередодні свята Юрія Побідоносця, в суботу, 5 травня, Великою вечірнею з литією. Очолив Богослужіння Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) у співслужінні з священнослужителями собору.
Продовжилися святкування 6 травня, у неділю розслабленого, яка цього року збіглася із днем покровителя Львова, Архиєрейською Божественною Літургією в головному храмі Львівської митрополії. В урочистостях участь взяли: Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк), Єпископ-помічник Львівський Венедикт (Алексійчук), Екзарх Донецько-Харківський Степан (Меньок), священики, представники влади міста і області, парафіяни та прихожани собору.

В рамках святкування храмового празнику Архикатедрального Собору св. Юрія, Львівської митрополії, відбулась презентація  благодійної організації «Фундація духовного відродження», засновником якої є Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ. Головною метою новоствореної фундації є відродження Львівської Архиєпархії та її комісій, а також підтримка діяльності та розвитку Львівської  Духовної Семінарії Святого Духа.

 

6 травня 2012 року у Гарнізонному храмі ім. свв. Петра і Павла у Львові урочистою Літургією розпочалося 54-е Міжнародне військове паломництво до Люрду. Літургію очолив владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур.


Анонси:
У вівторок, 8 травня у всіх країнах Європи відзначають День пам᾽яті жертв Другої світової війни. Цього дня Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» з благословення Блаженнішого Патріарха Святослава (Шевчука) спільно з Громадською організацією «Українська Молодь Христові» та Центром Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ організовують Акцію пам᾽яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів.

У Дубліні (Ірландія) 10-17 червня 2012 року відбудеться 50-й Міжнародний Євхаристійний конгрес, присвячений служінню глухих. Окремою частиною цього масштабного заходу буде проща людей з вадами слуху і їхніх капеланів “Слід глухих”. Зокрема, в цій прощі візьмуть участь представники Центру душпастирства осіб з вадами слуху “Надія" УГКЦ.

У 2012 році Канада святкуватиме 100-ліття прибуття першого греко-католицького єпископа. З огляду на святкування Митрополит Вінніпезький запросив всіх єпископів УГКЦ провести Синод у Вінніпезі 9 - 15 вересня 2012 року. Серед важливих моментів святкувань є перший пастирський візит в Канаду Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

За сприянням Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Інститутом Університету Софія (Лоппіяно, Флоренція) відбудеться «Школа формування для вихователів у Семінарії». Школа відбуватиметься на території Абатсва Валломброза, Флоренція (Італія). Програма Школи поділена на два етапи: перший від 16 по 28 липня 2012 р. Б., та другий від 15 по 27 липня 2013р. Б.. Вперше у ній зможуть взяти участь представники українських Семінарій УГКЦ, які безпосередньо залучені до праці формування та виховання майбутніх священиків.