//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (29.04 – 05.05.)

29 квітня Блаженніший Святослав зустрівся з Крістофом Вайлем, послом Федеративної Республіки Німеччина, та Дірком Лехельтом, культурним аташе Посольства.

 Під час зустрічі її учасники обговорили сучасну суспільно-політичну ситуацію в Україні, останній візит ВРЦіРО до Брюсселя та основі теми комунікату ВРЦіРО щодо цього візиту. 

 

У вівторок Страсного тижня 30 квітня 2013 року вулицями міста Стрия пройшла Хресна Дорога, яка мала одну особливість: її стаціями були майже всі школи міста, а її учасниками – шкільна молодь і вчителі.Уже вдруге поспіль її організувала Комісія у справах сім’ї і мирян Стрийської єпархії спільно із Стрийським міським відділом освіти. Ідея її організації належить Товариству вчителів-католиків, яке вже третій рік існує в Стрийській єпархії. (ВіДЕО)

 

2 травня 2013 р., у Великий Четвер;

 Високопреосвящений владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Вечірню з Літургією Василія Великого в архикатедральному соборі Святого Юра, що у Львові. Разом з Митрополитом служили: Преосвящений владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, духовенство Архиєпархії та Львівської духовної семінарії Святого Духа. На молитві також були присутні семінаристи і численна громада м. Львова.

 Під час Богослуження Митрополит освятив антимінси і миро. Також владика Ігор виголосив проповідь та звершив Чин умивання ніг.Архиєрей омив ноги дванадцятьом священикам Львівської Архиєпархії.(ВІДЕО)

 

Єпископ Михаїл Колтун омив ноги військовослужбовцям,беручи приклад з Ісуса Христа, Який заповів «обмивати ноги один одному» (Ів. 13. 14).

 Чин умивання ніг відбувся в екуменічному храмі Архистратига Михаїла, який діє при Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України, що у м. Великі Мости Львівської області.

 

Блаженніший Святослав про Великий Четвер.Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук розповідає, які страсті  у Страсний четвер згадує Церква, чому цей день називають “чистим” і про яку чистоту людині, перш за все, треба задуматись.(ВІДЕО).

Проповідь Глави УГКЦ на Страсний Четвер

 

Проповідь Митрополита Львівського на Великий Четвер(ВІДЕО)

 

3 травня 2013 р. ­­­­­-- Велика П'ятниця (Свята Плащаниця)

Глава УГКЦ: З проколотого ребра Христа витікає нове життя Церкви.Про Страсну П'ятницю. (ВІДЕО)

Слово Митрополита Львівського у Велику п’ятницю

Страстна Пятниця. Катедральний собор Луцького екзархату (відео)

 

5 травня 2013 року, у день празника Воскресіння, Блаженніший Святослав очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святого Василія Великого в м. Києві(вул. Вознесенський узвіз, 7).

З Главою УГКЦ співслужили: Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської Архиєпархії, та духовенство парафій УГКЦ м. Києва.

 

До вашої уваги:

Великоднє послання Митрополита Львівського

Проповідь Митрополита Львівського на Великдень(ВІДЕО)

Великоднє інтерв'ю Глави УГКЦ(ВІДЕО)

Коментар Євангелія на Пасху

 

Анонс:

17 травня 2013 року з благословення владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівського, відбудеться XX Молодіжне піше паломництво зі Львова до Свято-Успенської Унівської лаври Студійського уставу на тему «Віра без діл мертва».