//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (28.01 – 03.02.)

29 січня 2013 року, у Римі в приміщеннях Патріаршого двору, що на площі «Мадонна дей Монті», відбулася нарада Ієрархів УГКЦ у Західній Європі. У ній взяли участь Владика Петро (КРИК), Апостольський Екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії, Владика Гліб (ЛОНЧИНА), Правлячий Архієрей Лондонської єпархії Пресвятої родини у Великобританії та Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Ірландії, Владика Діонісій (ЛЯХОВИЧ), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, та Владика Борис (ҐУДЗЯК), Правлячий Архієрей  Паризької єпархії Св. Володимира Великого у Франції.

Нарада Ієрархів УГКЦ у Західній Європі зібралася з метою налагодження тіснішої співпраці між церковними структурами УГКЦ у зазначених країнах. 

 

У цей день у Крутах (Чернігівська обл.), де відбувся у 1918 році бій молодих студентів за волю батьківщини, а сьогодні стоїть величний меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут», відбулися поминальні заходи.

 У церемонії взяли участь представники влади, українські  політичні партії, громадські організації, військовослужбовці Внутрішніх військ МВС та Збройних Сил України, студенти з львівського ліцею ім. Героїв Крут та військового коледжу у Чернігові, студенти пенітеціарного ліцею м. Чернігова. Після покладання квітів відбулася міжконфесійна панахида за участю представників духовенства УПЦ КП на чолі з єпископом Євстратієм (Зорею) та духовенством УГКЦ разом з владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київської Архиєпархії.

У 95-ту річницю бою під Крутами, духовенство Сокальсько-Жовківської єпархії, очолюване  правлячим архиєреєм Михаїлом Колтуном, взяло участь у пам’ятних заходах присвячених героїзму української молоді.

 У Народному домі м. Жовкви проведено урочистий вечір. Опісля відбулася смолоскипна хода до центральної площі міста, де священнослужителі УГКЦ та представники УАПЦ і УПЦ КП відслужили Панахиду та висловили слова подяки полеглим за волю України.

 

У Львівському державному ліцеї ім. Героїв Крут, як також поза його межами за участю ліцеїстів, відбувалися урочистості з нагоди відзначення 95-ої річниці бою під Крутами.

 

30 січня 2013 року, в приміщенні Єпархіального управління Стрийської єпархії УГКЦ, відбувся круглий стіл на тему: «Особливості спілкування молоді з особливими потребами із шкільною та студентською молоддю», учасниками якого стали представники місцевої влади, міського відділу освіти, вчителі та учні старших класів, викладачі і студенти навчальних закладів міста та духовенство.

 

3 лютого 2013 року, в приміщенні МБК м. Стрий, відбувся благодійний різдвяний концерт «Відлуння Різдва», організований парафією Всіх Святих Українського народу.
Метою цього благодійного дійства було зібрати кошти на ікони для іконостасу вище згаданого храму та на будівництво каплиці у м. Стрию на вулиці Грабовецькій. 

 

Також до вашої уваги:

Послання управління Єпископської конференції Італії щодо викладання католицької релігії у 2013-2014 шкільному році

 

Дії УГКЦ скеровані на осягнення єдності Церков Володимирового Хрещення. Коментар щодо доповіді Митрополита Володимира (Сабодана)

 

Комісію у справах молоді Львівської архієпархії Української греко-католицької церкви з 11 січня 2013 року очолює отець Любомир Гладюк, який змінив на посаді отця Тараса Миляна.

 «Ми завжди намагаємось сприймати молодь такою, якою вона є» – о. Тарас Милян

 «Більшу увагу плануємо приділити розвитку спільнот» - о. Любомир Гладюк

 

Чим відрізняється Зарваниця від Почаєва