//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (23.07 –29.07)

Львівська Архиєпархія УГКЦ продовжує серію зустрічей представників духовенства з журналістами провідних львівських ЗМІ на актуальні теми, які турбують українське суспільство. 24 липня відбулась вже друга зустріч такого типу. В приміщенні Інституту філософсько-богословських студій ЧСВВ ім. Й.Рутського, що в Брюховичах, журналісти мали нагоду поспілкуватися із спеціалістами-психологами з Польщі, священнослужителями ЧСВВ та керівниками Центру допомоги для постраждалих від сект та псевдо-релігійних рухів при Львівській Архиєпархії "Якір".
23-24 липня в рамках функціонування центру "Якір" відбувся семінар на тему "Методи діяння та психоманіпуляція в сектах" для волонтерів, які працюватимуть в організації. (ВІДЕО)

 

3 22 по 28 липня у Кальварії Пацлавській (Польща), проходить зустріч францисканської молоді, протягом якої її учасники мали можливість роздумати над сенсом життя та пошуками правдивого щастя. На цих зустрічах був присутній Преосвященний владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

27 липня, в десяту річницю трагедії на Скнилові, у каплиці Всіх святих українського народу, що біля летовища відбулися поминальні Богослуження за жертвами катастрофи.

У молитві взяли участь духовенство різних конфесій, представники місцевої влади, друзі та родичі жертв. Владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії  виголосив проповідь під час Божественної Літургії. 

 

28 липня в день св. Рівноапостольного князя Володимира, після урочистої Архієрейської Літургії з нагоди іменин Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира Війтишина в митрополичому соборі Святого Воскресіння м. Івано-Франківська відбулося благословення учасників пішого походу до Чудотворної Галицької ікони Божої Матері в с. Крилос. Цією пішою ходою в якій прийняло участь близько 1000 учасників, серед яких більшість була молодь, розпочалась перша Всеукраїнська Патріарша проща до Чудотворної ікони Галицької Божої Матері в с. Крилос, яку мав очолити Блаженніший Святослав Глава і Батько УГКЦ

 

29 липня 2012 року:

У другий день першої Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької  Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос, що на Івано-Франківщині, понад 50 тисяч паломників з усіх куточків України спільно молилися на Божественній Літургії, яку очолив  Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

 

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, звершив Чин освячення нового храму у с. Виннички, Винниківського протопресвітерату (Пустомитівський р-н). Храм освячено в честь св.. влкмч. Димитрія Мироточця.

 

Відбулася знаменна подія в музейництві Прикарпаття. Патріарх УГКЦ, Глава Церкви Святослав Шевчук благословив Музей історії Галича, відкрито оновлену експозицію. Патріарх оглянув цікаві експонати Музею історії церкви та Музею історії Галича. Екскурсію виставковими залами провів генеральний директор – науковий керівник Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський.

 

У Ворзелі (Київщина) стартував другий тур духовно-формаційного семінару для підвищення кваліфікації отців-місіонерів, ченців і черниць, які опікуються вірними в тих країнах, де немає церковних структур УГКЦ. Семінар розпочався Архиєрейською Святою Літургією в Патріаршому соборі Христового Воскресіння в Києві. Очолив Літургію Владика Йосиф Мілян, Голова ПМВ.

 

А також до вашої уваги:

Пастирське послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви до вірних у час підготовки до парламентських виборів 2012 року

 

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на празник Святого і рівноапостольного князя Володимира 

 

«Митрополит Андрей Шептицький - український Мойсей…» − Глава УГКЦ для італійського видання «Il Regno»

 

5 серпня 2012 року у василіанському монастирі у Гошеві відбудуться урочистості з нагоди 275-ї річниці перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну гору в с. Гошів, що на Івано-Франківщині. Початок об 11.00. Архиєрейську Божественну Літургію очолить Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, у співслужінні з Апостольським нунцієм в Україні Архиєпископом Томасом Галліксоном.