//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (22.10. –28.10.)

 

В рамках свого візиту до Львова, Його Блаженство Архиєпископ-емерит Любомир, 23 жовтня завітав до Митрополичий палат Свято-Юрського комплексу у Львові.

Під час обіду, Блаженніший зустрівся з Преосвященним владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівським. Протягом зустрічі Блаженніший розпитав про стан справ у Львівській архиєпархії і розповів що дуже радий знову перебувати у Львові на місці свого колишнього осідку.

Пізніше відбулася зустріч студентів та викладачів Школи журналістики УКУ з Блаженнішим Любомиром Кардиналом Гузаром, главою УГКЦ у 2001-2011 роках.

Під час зустрічі Блаженніший Любомир відповів на суспільно-політичні та релігійно-духовні питання, які підготували студенти та викладачі Школи журналістики. 

Пропонуємо вашій увазі відеоверсію зустрічі.

 

25 жовтня у конференц-залі Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка відбулась науково-практична конференція "Роль Університету і Церкви у вихованні сучасної молоді". Захід був приурочений 10-літтю студентського капеланства у Дрогобицькому педуніверситеті.

З ювілеєм присутніх привітав владика Ярослав Приріз, який висловив подяку ректору університету п. Надії Скотній за співпрацю у справі християнського виховання студентів. 

"Служіння студентського капелана є дуже трудне і вимагаюче", – на цьому наголосив почесним гість конференції – Блаженніший Любомир Гузар, верховний архиєпископ-емерит УГКЦ

 

Нагадуємо, що з7 по 28 жовтня в Апостольській столиці проходить XIII Асамблея єпископів Католицької Церкви. Тема Синоду: «Нова євангелізація для передавання віри». Серед десяти Глав Східних Католицьких Церков, які беруть участь у цьому форумі, - Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Про перебіг зібрання у Ватикані розповів його учасник, владика Тарас Сеньків, Апостольський адміністратор Стрийської єпархії(ВІДЕО)

 

У п’ятницю, 26 жовтня 2012 р., після закінчення пообідньої зустрічі Синодальних Отців, Глава УГКЦ, у супроводі владики Діонісія Ляховича, ЧСВВ, апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, відвідав Папський Український Інститут Покрова Пресвятої Богородиці. 

Ввечері, під час 21-го загального засідання ХІІІ Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, Синодальні Отці отримали перелік кінцевих пропозицій Синоду, що, приготуватися до заключного голосування. Крім того, під час 21-го загального засідання оголошено склад ХІІІ Звичайної Комісії Генерального Секретаріату Синоду, серед завдань якої є допомагати Римському Архиєреєві у приготуванні папського документу за підсумками Синоду. До її складу увійшли 15 членів, серед них Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ,.

 

Минулого 2011 року Отці Василіяни святкували 20 років відтоді, коли Крехівська обитель була повернена своїм власникам. 

Цього ж року, 27 жовтня, Василіянську обитель відвідали: владика-емерит Івано-Франківський Софрон Мудрий, ЧСВВ, та місцевий ієрарх владика Михаїл Колтун. Під час Літургії архієреям співслужили Отці Василіяни та єпархіальні священики. Співав чернечий хор із Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій ім. Митрополита Й. Велямина Рутського.

 

У цей день:

Із зустрічі мігрантів у Львові розпочалася 20-та піша нічна проща зі Львова до Страдчу. (ВІДЕО)

 

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, з пастирським візитом відвідав с. Зубра, Звенигородського протопресвітерату (Пустомитівський р-н). Відвідини відбулися з нагоди престольного празнику храму преподобної Параскеви.

 

Днями відбувся Собор духовенства Апостольського екзархату Німеччини та Скандинавії в м. Гільдесгайм на тему: «Жива парафія – складова і основна частина Церкви, де відбувається зустріч з Христом». Зустрічі проходили протягом трьох днів, під час яких були порушені важливі питання, пов'язані із життям парафії, що є основною і складовою частиною кожної єпархії чи екзархату. Учасниками заходу були: Владика Петро Крик, Апостольський екзарх для українців греко-католиків в Німеччині та Скандинавії, та 22 священики екзархату

 

Також до вашої уваги:

«Без монашества не можна ані віри передати, ані нову євангелізацію здійснити», — Глава УГКЦ

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук про потребу євангелізації в Україні

«Господь відкриває нам щодня нові потреби, пов’язані із присутністю наших вірних у світі», - Глава УГКЦ

 

Віра – це дар, який дається не кожному. Занотовано із відкритої лекції Блаженнішого Любомира Гузара, яка відбулася в Івано-Франківську 18 жовтня 2012 року


«Покликання до богопосвяченого життя - це не те, що людина сама творить чи обирає, а її відповідь на Божий поклик», − Владика Богдан Дзюрах

 

Анонси:

Щороку 1 листопада у день відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького до його родинного села Прилбич здійснюється паломництво вірних та духовенства Львівської Архиєпархії.

Ласкаво запрошуємо якнайчисельніше взяти участь у цій прощі. Особливим наміром цього паломництва буде спільна молитва за прославу Митрополита Андрея на престолі святих Католицької Церкви.

 

В Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ відбудеться науково-практична конференція. З благословення правлячого Архієрея преосвященного владики Миколи Сімкайла та за підтримки вікарія Буковинського отця ліцензіата Валерія Сиротюка в Чернівцях 3-4 листопада 2012 року відбудеться Всеукраїнська молодіжна науково-практична конференція: БОЖИЙ ЛЮД: ЦАРСЬКЕ СВЯЩЕНСТВО.

 

Сестри Катехитки Святої Анни запрошують молодих дівчат віком від 16 років на Духовну Зустріч та Спільну Молитву, яка відбудеться, як звичайно, у першу неділю місяця, 4 листопада, о 15:00 год.