//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (21.05-27.05)

23 травня 2012 року Львівську Духовну Семінарію Святого Духа відвідав Президент Папської Ради у справах соціальної комунікації.  У передостанній день свого візиту в Україну архиєпископ Челлі відвідав ЛДС. Перед візитом в ЛДС Його Ексцеленція завітав до УКУ.


«Нехай у житті кожен з нас навчиться вести діалог без двозначностей і релятивізму», – з таким побажанням звернувся Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі у Львові до семінаристів, студентів УКУ та журналістів, для яких прочитав лекцію на тему «Можливості та виклики Церкви в цифрову еру». (ВІДЕО)


У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа глава Папської Ради соціальної комунікації на основі думок Пап Римських Павла VI, Івана Павла ІІ та Бенедикта XVI говорив про важливі для Церкви питання щодо ЗМІ та комунікації. 


У заключному слові Архиєпископ Челлі висловив розуміння тих проблем, які мають католицькі медіа в Україні, і заохотив продовжувати нелегку працю голошення Євангелія в ЗМІ. (ВІДЕО)

 

23 травня, у німецькому Енсдорфі на 90-му році життя, 70-му монаших обітів та 44-му священства помер український салезіянин отець Іван Ортинський.

 

Згідно з розпорядженням Патріаршої Комісії Священичого Виховання УГКЦ з 22 по 26 травня в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. священномученика Йосафата відбулися Засідання Ректорів та Духівників всіх Українських Греко-Католицьких семінарії світу.


24 травня Архієрейською Божественною Літургією у Архікатедральному соборі  Святого Воскресіння, яку очолив Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада) Владика Кен (Новаківський), розпочався третій день засідання.

 

Також 24 травня 2012 року:


Архиєрейською Божественною Літургією в храмі Преображення Господнього (м. Львів, вул.. Краківська) в день празнику Вознесіння Господа Нашого Ісуса Христа,  завершився візит Президента папської Ради у справах соціальної комунікації Високопреосвященного Архиєпископа Клаудіо Челлі до України. Разом з високоповажним гостем із Ватикану у цей день молились Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, митрофорний протоієрей Ярослав Чухній парох храму Преображення, о. Петро Буриш, прес-секретар Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви, о. Борис Гудзяк, ректор УКУ, о. Ігор Яців та о. Олег Панчиняк - керівники Департаменту інформації УГКЦ, інші священнослужителі храму Преображення та чисельна парафіяльна спільнота.

 

Виповнилося 80 років від дня заснування Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни. Згромадження було засноване у 1932 році у Бразилії о. Омеляном Йосафатом Ананевичем, українським священиком-місіонарем. Співзасновницею була сестра Франциска-Марія Водоніс.

 

У Вроцлаві (Польща) проходять засідання Постійного Синоду Єпископів УГКЦ. У Постійному Синоді, окрім Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, беруть участь єпископи з України та з-закордону: Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, Владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський (США), Владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський, та Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

 

26 травня 2012 року, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію у греко-католицькій парафії м. Лігниці (Польща)

 

27 травня відбулася Всеіталійська національна проща українців до чудотворної ікони Божої Матері. Саме тут, у Болоньї, зберігається рідкісна ікона Богородиці від Святого Луки, яка є унікальною візантійською іконою і за переданням була написана самим Апостолом Лукою. Опівдні розпочалась Божественна Літургія, яку очолив Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Преосвящений Владика Діонісій Ляхович.

 

До вашої уваги:
24 травня 2012 року Вознесіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа
Папський дипломат Клаудіо Челлі: В Україні пастир має бути як сторожовий собака
Проповідь Архиєпископа Клаудіо Челлі на свято Вознесіння ГНІХ
Отець Iгор БОЙКО: «Безвихідних ситуацій не буває!»
"Церква дорікає світові самим своїм існуванням" Інтерв'ю з єпископом-помічником Львівським Протосинкелом  Львівської Архиєпархії Кир Венедиктом Алексійчуком
«Світло життя» - християнська телепередача. Євхаристія

 

Анонси:
З благословення Високопреосвященнішого владики Ігоря (Возьняка), Митрополита Львівського Євхаристійний тиждень у Львівській Архиєпархії розпочнеться Дитячою прощею 1 червня у Всесвітній День Захисту Дитини.

8 червня 2012 року в історико-культурному комплексі «Замок Радомисль», що в м. Радомишлі Житомирської області, відбудеться Всеукраїнська науково-історична конференція на тему «Радомишль в історії української Церкви 1682-1840 років». Конференція присвячена 250-літтю введення на престол Митрополита Київського, Галицького та всієї Русі Пилипа (Володкевича).


У програмі конференції передбачено участь  Блаженішого Архиєпископа Любомира (Гузара)  та Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії.