//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (21-28 серпня)

На сьогодні стали відомими такі події:


З 2 по 22 серпня на запрошення Владики Павлінуса Кости, голови Єпископської конференції Католицької Церкви Бангладешу та архиєпископа Даки, голова Центру військового капеланства Курії Львівської архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус перебував із робочою поїздкою у республіці Бангладеш.

 

З 18 по 23 серпня 2011 року в Єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині з робочим візитом перебував ректор Українського католицького університету о. Борис Гудзяк. Під час свого візиту о. Борис провів ряд зустрічей та відвідин українських спільнот м. Буенос-Айрес.

 

Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ Львівський, у світлий празник Преображення, уділив дияконські свячення цьогорічним випускникам Львівської духовної семінарії Святого Духа Миколі Добруцькому і Тарасу Жеплинському.

 

Цього ж дня у храмі Преображення Господнього, що при новіціятському монастирі у Крехові 9 новиків.

 

Єпископ-помічник Львівський, Преосвященніший владика Венедикт, 20-21 серпня взяв участь у щорічній прощі до села Лютина в Словаччині.

 

190 років тому у Чернівцях освятили першу на Буковині греко-католицьку церкву - нині Собор Успіння Пресвятої Богородиці на вулиці Руській - головний храм єпархії УГКЦ у Чернівцях.

 

Високопреосвященний Архиєпископ Львівський владика Ігор Возняк дав  інтерв'ю львівському виданню "Львівська Пошта" про сучасний стан речей в Україні.

 


У неділю, 21 серпня:

 


Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, прибув до м. Дрогобича на Львівщині, щоб здійснити Чин освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці.

 

 

Свята Церква вшановує пам'ять Св. ісп. Емільяна. Цього дня Блаженніший Любомир (Гузар) на запрошення настоятеля парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Євпаторія отця Богдана Костецького відвідав цю Кримську парафію.

 

Відбулось освячення новозбудованого храму УГКЦ у с. Бусовиська на Старосамбірщині.

 

В Одесі завершився VI Єпархіальний день молоді.

 

22 серпня 2011 року в Головному домі Згромадження сестер Непорочного Серця Марії Фатімської в м. Зборові Тернопільської області відбулася Загальна капітула. Основне її завдання – вибір головної настоятельки.

 


23 серпня – День Державного прапора України. Вшанували державний символ також у Коломиї.

 

У цей день у Києві відбулася офіційна зустріч Глави УГКЦ із Предстоятелем УПЦ (МП).

 

Напередодні ювілею державного свята – Двадцятої річниці Дня Незалежності України – в Народному домі м. Жовкви проведено святкову академію за участю громадськості міста та представників інших населених пунктів Жовківщини.

 

А на Приморському бульварі в Одесі, було перервано концертний виступ греко-католицького священика і співака о. Вітольда Левицького та гурту християнської пісні «Quo Vadis».

 


24 серпня, у День Незалежності України:


Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, прийняв офіційних представників Світового конгресу українців (СКУ).

 

У Львові відбувся Акафіст до Пресвятої Богородиці. Молитва відбулася на площі біля пам’ятника Т. Шевченкові з нагоди 20-ї річниці Незалежності України.

 

Преосвященний Владика Тарас Сеньків прийняв участь у районному святкуванні 20-ї річниці Незалежності України під назвою «Тобі Україно, свята моя земле!» та 550-ти річчя с. Голобутова, які відбулися у цьому ж селищі.

 

Єпископ Івано-Франківський Кир Володимир (ВІЙТИШИН) очолив подячну Літургію в Катедральному Соборі Святого Воскресіння ГНІХ м. Івано-Франківську з нагоди 20-го Ювілею Дня Незалежності Батьківщини нашої України.

 

В Одесі, з нагоди Дня Незалежності України, священики різних конфесій об'єдналися в молитві. Ініціатором молитви виступила Духовна рада християн в Одеській області.

 

І у Львівській Архиєпархії відбулися святкові заходи з нагоди Дня незалежності України. У Архикатедральному соборі св. Юра, 24 серпня вранці, розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ Львівський.

 

Зранку 25 серпня стартувала піша проща до Святоуспенської Унівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ. Цьогорічна проща стала ювілейною, XX з черги, і є присвячена темі ролі «Слова Божого у житті людини».

 

Також у четвер в Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині Владика Петро (Стасюк), Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії і Океанії та Голова Патріаршої катехитичної комісії, представив новий Катехизм УГКЦ "Христос – наша Пасха".

 

У п’ятницю, 26 серпня о 21.30 Преосвященіший Владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник у Львівській Архиєпархії УГКЦ був гостем програми «Особистий прийом», яку на каналі «ЗІК» веде журналіст Віктор Павлик.

 

Як повідомив о. Йосиф Газуда, вікарій північного вікаріяту української греко-католицької Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина), від 26 до 28 серпня 2011 року Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук перебуватиме з візитом в Посадас, що є головним містом провінції Місіонес, в якій проживає численна українська спільнота.