//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (18.06-24.06)

 

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава Української Греко-Католицької Церкви, який цими днями перебуває у Римі, де брав участь у засіданні ROACO (Об’єднання організацій, що допомагають Східним Католицьким Церквам), у середу, 20 червня 2012 р., в інтерв’ю для Радіо Ватикану він розповів про свої душпастирські подорожі, здійснені протягом останнього періоду, та про ситуацію Церкви в Україні. Пропонуємо вашій увазі це інтерв’ю.

 

Українська Греко-Католицька Церква, в особі Секретаря Синоду Єпископів владики Богдана Дзюраха, 22 червня взяла участь разом з УПЦ КП, УПЦ, УАПЦ, РКЦ та представниками інших Церков та церковних спільнот у подіях з нагоди пам'яті початку війни між Радянським Союзом і нацистською Німеччиною.

 

23 червня 2012 року, у свято Состраждання Пресвятої Богородиці, Блаженніший Святослав (Шевчук), Предстоятель УГКЦ, узяв участь у святкуванні завершення навчального року Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

 

З благословення Преосвященнішого Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) 23-24 червня 2012 р. Б. у с. Марімпіль, Галицького протопресвітеріату, Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ відбулася перша піша проща родин під гаслом: “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”.

 

З 23 на 24 червня з Дрогобича у Грушів відбулася нічна піша проща родин мігрантів та всіх охочих. Участь у прощі взяло близько 150 осіб, які представляли Львівську, Івано-Франківську області, а також м. Київ. Організатори прощі: Пасторально-місійний відділ УГКЦ, Референтура у справах мігрантів та імігрантів Самбірсько-Дрогобицької єпархії та БФ «Карітас» СДЄ.

 

Від тепер у всіх храмах Львівської Архиєпархії кожної останньої неділі місяця після Божественної Літургії буде проводитися молитва над дітьми – Чин благословення дітей.З таким дорученням звернувся до всіх пресвітерів у Львівській Архиєпархії  Архиєпископ і Митрополит Ігор Возьняк.

 

24 червня у м. Добромилі духовенство та вірні молитовно загадали тисячі невинних жертв, котрі загинули в 1941 році в урочищі Саліна від насилля військ НКВД.

 Поминальне богослужіння очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Йому співслужили священики Добромильського деканату. Разом з вірними молились представники влади та патріотичних організацій.

 

В інтерв'ю прес-службі Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Ярославподілився думками стосовно того, у який спосіб християнин має відгукуватись на потреби свого ближнього. Архиєрей навів приклади соціальних ініціатив Церкви, які успішно реалізуються у діяльності Карітасу СДЄ. Говорили також про діяльність Всецерковного реабілітаційного центру "Назарет", роль волонтерів та жертводавців у соціальному служінні, зауваживши, що їхня життєва постава свідчить про глибоку християнську свідомість.

 

Також до вашої уваги:

Проповідь Блаженнішого Святослава на 50-му Міжнародному Євхаристійному конгресі в м. Дубліні, Ірландія, Церква Святого Хреста, Клонлиф коледж, 16 червня 2012 р.

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на празник Христа Чоловіколюбця

 

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на 3-тю неділю по зіcланні Святого Духа

 

«Митрополит Андрей Шептицький – найвеличніша церковна постать в історії української Церкви», - єпископ Михаїл Гринчишин

 

Анонс:

26 червня 2012 року, в рамках святкування Дня мирянина, духовенство та миряни Львівської митрополії здійснять прощу до відпустового місця у с. Страдч, Яворівського району Львівської області. Про це повідомили організатори на брифінгу 20 червня. Дата проведення прощі є знаменною, оскільки саме цього дня 1941 року в цьому селі були замордовані від рук НКВС священик Микола Конрад та дяк Володимир Прийма, а 26 червня 2001 року під час візиту до України Папа Іван Павло ІІ проголосив їх блаженними.