//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (18-24 вересня)

На минулих вихідних, 17 та 18 вересня 2011 року, відбулося Третє всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під духовним проводом військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України

 

У неділю 18 вересня 2011 року в Катедральному соборі Святих апостолів Петра і Павла м. Чортків (Тернопільщина) здійснено єпископську хіротонію Владики Дмитра (Григорака), Правлячого єпископа Бучацької єпархії.

 

Цього ж дня в місті Хуст під час освячення нового храму відбулось проголошення поділу Мукачівської греко-католицької єпархії на архидеканати: Ужгородський, Мукачівський та Хустський.

 

В понеділок 19 вересня відбувся перший патріарший візит глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) до Українського католицького університету.

 

А у Соборі св. Юра у Львові, з благословення Блаженнішого Святослава відбулося перше зібрання оргкомітету з питання організації та проведення Року Святих Таїнств.

 

Протягом 19-23 вересня проходило святкування 1000-літнього ювілею Святої Софії у Києві.


Середа, 21 вересня:


У свято Різдва Пресвятої Богородиці, набрали чинності постанови, прийняті Синодом Української Греко-Католицької Церкви, який проходив з в Бразилії з п’ятого по десяте вересня.

 

Єпископ Івано-Франківський Кир Володимир (ВІЙТИШИН), відвідав Національний Університет «Нафти і Газу», що в м. Івано-Франківську, який в цей день відзначає День університету. Опісля прибув на парафію Різдва Пресвятої Богородиці в с. Сукіль, Болехівського протопресвітеріату, де було збудовано новий парафіяльний храм, який в цей день освятив Владика Володимир і очолив першу Архієрейську Літургію.

 

Владика Миколай (Сімкайло) вітав із храмовим празником громаду села Слобода.

 

Четвер: ієромонах Ігнатій Москалюк призначений протопресвітером Червоноградського деканату.

 

23 вересня 2011 року, п’ятниця: відбулися Освітні курси для другої групи священиків і дияконів Стрийської єпархії УГКЦ, у приміщенні парафіяльного будинку Духовної Просвіти при храмі Всіх Святих Українського Народу м.Стрий

 

Анонс:

 

Молодіжна Комісія Львівської Архиєпархії  УГКЦ запрошує всіх охочих прийняти участь у цьогорічній Європейській молитовній зустрічі ТЕЗЕ у Берліні (Німеччина)

 

З жовтня 2011 року БФ «Карітас СДЄ» розпочинає заняття у школі сімейного консультанта. Мета школи - готувати консультантів для роботи з родинами, ініціювати створення християнських порадень для сімей, сприяти зміцненню та розвитку християнського українського подружжя.