//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (17.12. – 23.12.)

17 грудня, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський на прохання медиків освятив новий конференційний-зал у приміщенні Міського управління охорони здоров’я м. Львова (вул. К. Левицького, 82а). В часі благословення зали, владикою було освячено ікону для нового приміщення.

 

19 грудня, у день празнику св. Миколая Чудотворця Архиєпископа Мир Ликійських:

 

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський відвідав Святоуспенську Унівську Лавру Студійського Уставу. В часі свого візиту владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, виголосив проповідь та здійснив поставлення у пресвітери диякона Назарія Балінського.

 

УМузеї історії релігії м. Червонограда вiдбулась зустрiч молодi з Блаженнішим Любомиром Гузаром. Архиєпископ вiдповiдав на запитання, котрi стосувались сенсу життя, пошуку щастя та мудростi, а також ажiотажу навколо «кiнця свiту».

 

Слово Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського в день Святого отця нашого Миколая Чудотворця Архиєпископа Мир Ликійських

 

Владика Венедикт: У кожному з нас живе «Миколай» – той, хто здатний робити добро просто так

 

Кардинал Гузар про подарунки на Миколая: Це, щоб люди відчули, що їх люблять

У святкові пакунки – мистецькі подарунки від неповносправної молоді!

 

21 грудня 2012 року Преосвященний владика Венедикт , Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ взяв участь у зустрічі міського голови Львова Андрія Садового із владиками усіх конфесій міста.

 В рамках зустрічі учасники обговорили питання популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт, праця з безпритульними, розвиток Львова як європейського християнського центру паломництва та промоцію міста як центру екуменічного спілкування.

 

Цього ж дня розпочався візит Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, до м. Борислава. Глава УГКЦ прибув до "Міста нафтовиків" на запрошення владики Ярослава Приріза, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, та Володимира Фірмана, міського голови.

 

З хлібом-сіллю та піснями зустріли студенти Бориславського медколеджу свого колегу по навчальній парті, теперішнього Главу УГКЦ – Блаженнішого Святослава Шевчука. Предстоятель УГКЦ у супроводі владики Ярослав прибув до своєї alma mater.

 

Увечері, в Міському палаці культури м. Борислава відбулась Урочиста Академія та концерт духовної музики, які були присвячені 120-річчю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

(Слово Блаженнішого Святослава на конференції присвяченій Патріарху Йосифу Сліпому, м. Борислав)

 

22 грудня 2012 року, на свято Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ,  очолив Архиєрейську Божественну Літургію в церкві Святої Анни. Глава Церкви привітав присутніх на молитві із храмовим святом, жителів Борислава з 625-річчям міста, а також представників міської влади, які «працюють над тим, щоб Борислав було містом віруючих людей». (ПРОПОВІДЬ)

 

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський з пастирським візитом відвідав храм св. Анни (м. Львів, вул. Городоцька).  Візит відбувся з нагоди престольного празнику храму, яке в цей день торжественно відзначала парафіяльна спільнота на чолі зі своїм парохом протоієреєм Романом Шафраном. Під час пастирських відвідин владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні із духовенством Архиєпархії, виголосив проповідь та звершив поставлення у пресвітери диякона Тараса Грема.

 

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на свято Зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною

 

Блаженніший Любомир (Гузар): «Кiнець свiту колись буде. I це не є фантазiя, i кожен є вiдповiдальним»

 

Різдвяне Послання Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ

 

Спільне Різдвяне послання Єрархів Української Греко-Католицької Церкви в Західній Європі